Boogschieten

Boogschieten is een ontspannen outdoor activiteit voor groepen tussen 10 en 40 personen*. Onder professionele begeleiding leer je gericht schieten met pijl en boog. Je start met een korte introductie met de veiligheidsregels en bruikbare tips. Daarna is het jouw beurt en kan het richten en schieten beginnen. Afhankelijk van het aantal deelnemers zetten we meerdere schietbanen op. Je speelt drie of vier klassementsrondes, zodat iedereen het boogschieten goed onder de knie kan krijgen. Voor boogschieten bij Ultimate Adventures geldt een minimumleeftijd van 14 jaar.

Boogschieten kan op diverse locaties in Nederland gespeeld worden. Hierdoor is het makkelijk in te passen als onderbreking tijdens een werk- of vergaderdag of als onderdeel van een sportief dagprogramma. In de inspiratieblogs vind je voorbeelden voor een onvergetelijke (mid)dag uit.

Ben je met meer mensen? Lees over onze combinatieprogramma’s met boogschieten. 

Materialen

De bogen waar je mee schiet zijn zogenaamde recurvebogen. Deze bogen worden (met hulpmiddelen) gebruikt tijdens de Olympische Spelen bij de biathlon. De bogen zijn 158 cm lang en gemaakt van gelamineerde houten bogen met glasvezel limbs. De pijlen zijn gemaakt van carbon. Dit maakt ze lekker licht. Als veertjes door de lucht. De afstand die de pijl overbrugd is tussen de 10 en 15 meter. Er zijn rechtshandige en linkshandige bogen beschikbaar. De proefronde is ervoor om te ervaren wat een geschikte boog is.  

Prijzen

Boogschieten basistarief incl. 10 deelnemers € 150,00
Extra deelnemers € 12,50 p.p
Transport Berkelland <15 km € 15,00
Transport >15 – <30 km € 25,00
Transport overig € 0,60 p/km

Locaties

Boogschieten kan op meerdere locaties in Nederland. Alles wat we nodig hebben is een grasveld en bij voorkeur pas gemaaid ;-). In verband met de veiligheid kan dit niet vlak aan een drukke weg. Heb je een locatie in gedachten bij je in de buurt? Dan kijken we graag met je mee. Laat je inspireren door onderstaande locaties waar boogschieten kan worden georganiseerd. Makkelijk te combineren met een hapje en een drankje in de horecagelegenheid.  

 In de omgeving van Borculo verzorgen we boogschieten vanaf onze locatie aan de Oude Needseweg 35 en op het terrein van Buitencentrum Kerkemeijer. In en rondom Deventer zijn we op aanvraag te vinden op het terrein van de Gasfabriek waar De Kantine @ de Gasfabriek de smakelijke omlijsting verzorgt. Of wat te denken van het Worpplantsoen of op het Deventer Stadsstrand met uitzicht op de Deventer skyline. Na afloop kunnen deelnemers heerlijk genieten van lekker eten en het prachtige uitzicht. 

Boogschieten combineren met…

Boogschieten kan je reserveren voor ongeveer 1,5 uur. Heb je er al eens aan gedacht om boogschieten op te nemen als spelonderdeel van een groter programma? Bijvoorbeeld omdat de groep groter is dan 40 personen of dat je graag een dagprogramma wilt vullen. Combineer boogschieten bijvoorbeeld met een GPS-puzzeltocht met een hoge bi- of steptocht.  

Heb jij je keuze al gemaakt?

Het blijft natuurlijk lastig kiezen met al die leuke buitensporten. Snappen wij ;-). Hieronder vind je een paar tips van andere bezoekers van onze site. En voor een programma op maat zijn we altijd in. We denken graag met je mee.

curling de Scheg Deventer

Curling clinic

Archery Tag

GPS-tochten

Aanvragen