Mountainbike clinic

HomeGroepsuitjesMountainbike clinic
aanvragen

In een mountainbike clinic bij Ultimate Adventures verken je onder begeleiding een prachtig deel van de Achterhoekse of Sallandse mountainbike tracks. De clinic duurt twee uur en is inclusief huur van mountainbike en helm. Je krijgt een gevulde bidon met isotone sportdrank, dat je na afloop mag houden.

Tijdens de mountainbike clinic behandelen we het gebruik van het materiaal en nemen we de basisbeginselen van mountainbiken met je door. Denk aan het instellen van je mountainbike. Je houding op de mountainbike, het schakelen tijdens het rijden en natuurlijk veiligheid.

Theorie is nodig, maar je leert vooral door te doen: on the road en op zogenaamde single tracks. De mountainbike routes in de Achterhoek en de omgeving van Deventer lenen zich hier uitstekend voor. Zowel de beginner als de meer gevorderde mountainbiker, komt hier aan zijn trekken. De mountainbike route wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. Er is voldoende ruimte om te focussen op techniek waarbij we graag de uitdaging opzoeken. En wil je nog even lekker ‘los goan’? In de Achterhoek is de Lochemse Berg dichtbij. Dé mogelijkheid voor een ‘tandje extra’.

Prijzen

Mountainbike clinic 2 uur incl. 8 deelnemers € 440,00
incl. mountainbike, helm & gevulde bidon
Extra deelnemers € 55,00 p.p.
Transport Berkelland <15 km € 12,50
Transport >15 – <30 km € 25,00
Transport overig € 0,60 p/km

Locaties

De startlocaties voor onze mountainbike clinics zijn doorgaans bij horecalocaties in de Achterhoek of Salland. Kijk hieronder voor een overzicht.

De clinic kan ook starten vanaf jouw locatie als onderbreking van de dag. Bijvoorbeeld vanaf jullie vergaderlocatie of overnachtingsadres? Wil je liever een mountainbike huren en zelf de mountainbike tracks verkennen? Kijk dan op onze pagina  Mountainbiken.

Data – MTB clinic op inschrijving

Op onderstaande data worden mountainbike clinics gegevens op inschrijving. Startlocatie is aan de Oude Needseweg 35, Borculo.

Ben je met meer personen en wil je graag voor jullie groep een clinic? Neem dan contact met ons op.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom een paar tips om je collega’s, vrienden of familie te informeren wat wél te doen en wat vooral niet ;) .

Geen ervaring?

Om een mountainbike clinic te volgen hoef je geen ervaring te hebben. Daarvoor is de clinic juist bedoeld. Met je collega’s, familie, vrienden erop uit om iets anders te proberen. We gaan voor een plezierig dagdeel waarin jullie ook nog leren.

Kleding

Tijdens een mountainbike clinic is sportieve kleding aan te raden. Fietsbroek met zeem mag, maar is niet noodzakelijk. Kleed je op het weer. En je staat met een clinic wat vaker stil dan wanneer je zelf een rondje gaat mountainbiken. Kleed je daarom met een laagje meer aan dan je anders zou doen. Houdt ook rekening met wind. Op de mountainbikes zitten reguliere mountainbiketrappers. Sportschoenen voldoen.

Heb jij je keuze al gemaakt?

Het blijft natuurlijk lastig kiezen met al die leuke buitensporten. Snappen wij ;). Hieronder vind je een paar tips van andere bezoekers van onze site. En voor een programma op maat zijn we altijd in. We denken graag met je mee.

SUP clinic

Archery Tag

Team Games 2.0

Bekijk alle uitjes