Mountainbiken

HomeHurenMountainbiken
Reserveren

Je wil een mountainbike huren. Waar moet je dan op letten? Waar kun je mountainbiken in de Achterhoek en Salland? En wat kost het huren van een mountainbike? Zomaar een paar vragen waar je hier het antwoord op vindt.

Typen mountainbikes

Er zijn verschillende soorten mountainbikes. Bijvoorbeeld de full suspension en de hardtail mountainbike. Beide hebben voordelen. Een full suspension mountainbike heeft zowel voor- als achtervering. Een hardtail mountainbike heeft alleen voorvering. Achter, bij de staart oftewel tail, heeft deze bike geen vering en is dus hard. Een ander onderscheid bij mountainbikes de afgelopen jaren is de grootte van de banden: 26 inch of 29 inch. Een aantal jaren terug was 26 inch gebruikelijk. Tegenwoordig is 29 inch-banden meer bekend. Met deze grotere banden heb je een bredere grip op de ondergrond.

Welk type mountainbike huur je bij Ultimate Adventures?

Bij Ultimate Adventures huur je een Giant Talon 29 inch. Dit is een hardtail mountainbike. De hardtail en de grote banden zorgen ervoor dat je krachtsinspanning tijdens het mountainbiken niet verloren gaat in de vering, maar er juist voor zorgt dat je sneller gaat. De Giant Talon is bij Ultimate Adventures te huur in de maten S, M, L en XL. Om je de juiste mountainbike mee te geven, vragen we je bij reservering ook om de lengte van de deelnemers.

Goed om te weten! Aan de mountainbikes die je bij ons huurt zitten reguliere mountainbike pedalen bevestigd. Sportschoenen zijn dan voldoende.

Prijzen

Mountainbike incl. helm 1e dag € 25,00
Mountainbike incl. helm 2e dag € 20,00
Mountainbike incl. helm 3e dag e.v. € 15,00 per dag
Strippenkaart 5x (per persoon) € 110,00
Mountainbike clinic € 55,00 per persoon (minimaal 10 deelnemers)
Transport >15 km € 12,50
Transport >15 – <30 km € 25,00
Transport > 30 km € 0,60 per km

Maattabel

Giant Talon S 155 – 170 cm
Giant Talon M 170 – 182 cm
Giant Talon L 180 – 192 cm
Giant Talon XL 190 – 202 cm

Routes

Mountainbiken in de Achterhoek & Deventer

De mountainbike tracks in de Achterhoek zijn goed onderhouden en vol afwisseling. Geniet van de mountainbike routes van Borculo, Ruurlo, Lochem en Vorden, oftewel van de Lochemse Berg en Het Grote Veld. Het verschil in hoogtemeters is groot en dat zorgt voor een flinke uitdaging. Dan is het fijn om onze goed werkende mountainbikes en een passende helm mee te hebben. Er zijn diverse mountainbikeroutes in de omgeving. Het mooie is dat ze geschakeld zijn. Je maakt de tocht zo lang als je zelf wilt. En red je dat niet in een dag? Dan huur je de mountainbike toch voor meerdere dagen? Tips over het combineren van routes voor jouw niveau lees je hier.

Vrijwillige bijdrage Achterhoek

In de Achterhoek worden de routes onderhouden door vrijwilligers van Stichting MTB Achterhoek. Kijk hier hoe jij een donatie kunt doen voor het routeonderhoud of jezelf als vrijwilliger aan kunt melden.

Mountainbiken in Salland

De mountainbikeroutes in Salland zijn aangelegd door Stichting MTB Salland en zijn mede mogelijk gemaakt door de provincie en gemeenten. Het onderhoud wordt gedaan door een enthousiaste club vrijwilligers. Ook vrijwilliger worden? Meld je aan. De mountainbikeroutes zijn tussen de 30-35 kilometer lang en zijn met elkaar verbonden. Ze hebben prachtige kilometers single track en 237 hoogtemeters. Samen zijn deze routes goed voor 110 kilometer mountainbike plezier. Supertof dus voor een weekend lang los goan!

Urban Mountainbike Trail Deventer

Een mooie manier om Deventer op een andere manier te verkennen. Met uitdagende stukken voor de geoefende mountainbiker. De omgeving is totaal anders dan de singletracks in de bossen, maar absoluut de moeite waard! Deze bijzondere trail is aangesloten op andere mountainbike routes in prachtig Salland.

MTB Vignet Salland

Voor de Salland routes is een MTB vignet nodig. Dit vignet is een jaar geldig en vanaf 1 november verkrijgbaar voor het volgende jaar. Je kunt het MTB vignet verkrijgen via de website van Stichting MTB Salland. Voor meer informatie over de Salland routes kijk je op verslingerdaansalland.nl.

Voorbereiding

Goed voorbereid = veilig op pad

Als het even kan, ga samen! Lukt dat niet? Laat altijd iemand weten dat je gaat mountainbiken en het liefst ook welke route. Een veilige optie is een beacon. Hiervoor moet je wel het juiste abonnement hebben, maar dan ben je ook echt op de voet te volgen. Meer weten over veilig mountainbiken lees je in ons blog.

Maak je er een meerdaagse fietstocht van? Dan is een overzicht voor een goed bed op een camping, in een hotel of B&B zeer welkom. Bekijk hiervoor de websites van onze regiopartners voor overnachtingslocaties in de Achterhoekovernachtingslocaties in Salland en overnachtingslocaties inDeventer.

Fietskleding

Een fietsbroek (ja, zo één met zeem) is niet verplicht maar, als je de meeste mountainbikers vraagt, toch echt wel comfortabel. Voor een eerste keer uitproberen is lenen of aanschaffen bij een goedkopere sportzaak in verhouding. Op de lange termijn is investeren in een goede fietsbroek absoluut waardevol. Lees meer over goeie fietskleding, want het verhoogt je mountainbikeplezier. Een extra windjack over je sportieve outfit is prettig, want al fiets je hier in het oosten des lands, het kan hier flink koud waaien.

Horeca onderweg

Langs de mountainbikeroutes zijn verschillende horecapunten gelegen. Van een snelle take-away en coffee-to-go tot een uitgebreide lunch of diner in een restaurant. In de Achterhoek zijn we gastvrij en maken het je graag naar de zin.

Route kiezen

In de omgeving van Borculo zijn meerdere mountainbikeroutes aangelegd met verschillende gradaties en hindernissen. Kies een route die bij jouw vaardigheden, ervaring en de weersomstandigheden past. Een uitgebreid advies over de routes Lochem, Vorden en Ruurlo vind je in het blog mountainbiken in de Achterhoek. In dit blog vergelijken we de routes met elkaar. Je leest welke route het meest geschikt is voor de beginnende mountainbiker, welke technieken je moet beheersen om de volgende route te kunnen fietsen, en waar de uitdaging ligt.

Sportdrank voor onderweg

Naast een goede mountainbike en helm, is een bidon met sportdrank aan te raden. Niet aan gedacht? Dan kun je een bidon met sportdrank aanschaffen bij de huur van je mountainbike ;-). Neem ook wat te eten mee, bijvoorbeeld een energiereep voor plotselinge lage energie. Er is horeca vlakbij de routes maar die zijn niet altijd open. En niets vervelender dan dat je moet presteren op een lege maag.

Mountainbike clinic voor beginners en gevorderden

mountainbike clinic met de Kampeermeneer
mountainbike clinic voor groepen

Heb jij je keuze al gemaakt?

Het blijft natuurlijk lastig kiezen met al die leuke buitensporten. Snappen wij ;-). Hieronder vind je een paar tips van andere bezoekers van onze site. En voor een programma op maat zijn we altijd in. We denken graag met je mee.

Bekijk alle uitjes