Mountainbiken

Mountainbike huren

Typen mountainbikes

Je wil een mountainbike huren. Waar moet je dan op letten? Waar kun je mountainbiken in de Achterhoek en Salland? En wat kost het huren van een mountainbike? Zomaar een paar vragen waar je hier het antwoord op vindt.

Er zijn verschillende soorten mountainbikes. Bijvoorbeeld de full suspension en de hardtail mountainbike. Beide hebben voordelen. Een full suspension mountainbike heeft zowel voor- als achtervering. Een hardtail mountainbike heeft alleen voorvering. Achter, bij de staart oftewel tail, heeft deze bike geen vering en is dus hard. Een ander onderscheid bij mountainbikes de afgelopen jaren is de grootte van de banden: 26 inch of 29 inch. Een aantal jaren terug was 26 inch gebruikelijk. Tegenwoordig is 29 inch-banden meer bekend. Met deze grotere banden heb je een bredere grip op de ondergrond.

Welk type mountainbike huur je bij Ultimate Adventures?

Bij Ultimate Adventures huur je een Giant Talon 29 inch. De Giant Talon is bij Ultimate Adventures te huur in de maten S, M, L en XL. Om je de juiste mountainbike mee te geven, vragen we je bij reservering ook om de lengte van de deelnemers.

Goed om te weten! Aan de mountainbikes die je bij ons huurt zitten reguliere mountainbike pedalen bevestigd. Sportschoenen zijn dan voldoende.

Prijzen

Mountainbike incl. helm 1e dag € 27,50
Mountainbike incl. helm 2e dag € 22,50
Mountainbike incl. helm 3e dag e.v. € 17,50 per dag
Strippenkaart 5x (per persoon) € 120,00
Mountainbike clinic € 65,00 per persoon
Mountainbike bij clinic € 15,00
Transport >15 km € 17,50
Transport >15 – <30 km € 27,50
Transport > 30 km € 0,60 per km

Maattabel

Giant Talon S 160 – 172 cm
Giant Talon M 169 – 179 cm
Giant Talon L 176 – 186 cm
Giant Talon XL 183 – 193 cm
Giant Talon XXL 190 – 200 cm

Ontvang onze Maandelijkse Mountainbike Mailing!

Ter voorbereiding op je mountainbike rit: Ontvang de Maandelijkse Mountainbike Mail als verrassing in je mailbox met de nodige inspiratie.

• Tips om je mountainbike techniek te verbeteren
• Video’s over mountainbike tricks
• Mooie mountainbikeroutes
• Voorbereiding- en onderhoudstips

Meld je aan

Bezorgen

Laat je mountainbike bezorgen op jouw gewenste locatie. Je overnachtingsadres of liever op een van de startlocaties van de vele mountainbike tracks in de Achterhoek. Afhankelijk van de afstand vanaf Borculo gelden verschillende tarieven. De bezorgkosten gelden per boeking en niet per mountainbike.

  • Geef bij één item aan dat je wil laten bezorgen.
  • Voer bij de Opmerkingen het bezorgadres in.

Routes

Mountainbiken in de Achterhoek

De mountainbike tracks in de Achterhoek zijn goed onderhouden en vol afwisseling. Geniet van de mountainbike routes van Borculo, Ruurlo, Lochem en Vorden, oftewel van de Lochemse Berg en Het Grote Veld. Het verschil in hoogtemeters is groot en dat zorgt voor een flinke uitdaging. Dan is het fijn om onze goed werkende mountainbikes en een passende helm mee te hebben. Er zijn diverse mountainbikeroutes in de omgeving. Het mooie is dat ze geschakeld zijn. Je maakt de tocht zo lang als je zelf wilt. En red je dat niet in een dag? Dan huur je de mountainbike toch voor meerdere dagen? Tips over het combineren van routes voor jouw niveau lees je hier.

Vrijwillige bijdrage Achterhoek

In de Achterhoek worden de routes onderhouden door vrijwilligers van Stichting MTB Achterhoek. Kijk hier hoe jij een donatie kunt doen voor het routeonderhoud of jezelf als vrijwilliger aan kunt melden.

Mountainbiken in Salland

De mountainbikeroutes in Salland zijn aangelegd door Stichting MTB Salland en zijn mede mogelijk gemaakt door de provincie en gemeenten. Het onderhoud wordt gedaan door een enthousiaste club vrijwilligers. Ook vrijwilliger worden? Meld je aan. De mountainbikeroutes zijn tussen de 30-35 kilometer lang en zijn met elkaar verbonden. Ze hebben prachtige kilometers single track en 237 hoogtemeters. Samen zijn deze routes goed voor 110 kilometer mountainbike plezier. Supertof dus voor een weekend lang los goan!

Urban Mountainbike Trail Deventer

Een mooie manier om Deventer op een andere manier te verkennen. Met uitdagende stukken voor de geoefende mountainbiker. De omgeving is totaal anders dan de singletracks in de bossen, maar absoluut de moeite waard! Deze bijzondere trail is aangesloten op andere mountainbike routes in prachtig Salland.

MTB Vignet Salland

Voor de Salland routes is een MTB vignet nodig. Dit vignet is een jaar geldig en vanaf 1 november verkrijgbaar voor het volgende jaar. Je kunt het MTB vignet verkrijgen via de website van Stichting MTB Salland. Voor meer informatie over de Salland routes kijk je op verslingerdaansalland.nl.

MTB clinics @ MTB Academy

Leer de basisbeginselen of verbeter je techniek van mountainbiken op de Achterhoekse tracks tijdens de MTB clinics van Ultimate Adventures MTB Academy.

mountainbike clinic met de Kampeermeneer

MTB CLINIC – ALLROUND BASIS

MTB CLINIC – GEVORDERD

mountainbike clinic

MTB CLINIC – GROEPEN