Hoge bi

Een hoge bi is een hilarische fiets. De rode fietsen trekken dan ook veel bekijks als je door een binnenstad of landschap fietst. De hoge bi is vooral bedoelt voor plezierig recreatief fietsen. Het vraagt een beetje handigheid, maar iedereen die kan fietsen kan deelnemen. Het is goed rekening te houden met een minimale lichaamslengte van 1,50 meter. Je kunt dan nog met je voeten bij de grond. De hoge bi’s brengen we op locatie. Voor Deventer, Zutphen en Zwolle hebben we speciaal een puzzeltocht ontwikkeld. Én kun je de hoge bi huren in combinatie met een step. Zo ben je in ieder geval verzekert van een middag plezier met álle deelnemers van je groep. Want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Als je je eigen programma in gedachten hebt, horen we dat natuurlijk graag.

Prijzen

Hoge bi incl. route € 13,50 per persoon
Hoge bi-puzzeltocht € 16,00 per persoon
Hoge bi met GPS € 22,50 per persoon
Transport Deventer € 25,00
Transport overig € 0,60 per km
Hoge bi-puzzeltocht op maat op aanvraag

Locaties

Hoge bi rijden in de Achterhoek, Deventer & Salland

Heb je ergens een heerlijke lunch gepland en ben je nog op zoek naar een leuke middagactiviteit? Zoek dan niet verder. We brengen de hoge bi op locatie bij je. In overleg zorgen we voor een mooie route in de omgeving. Zo creëer je je eigen unieke programma. Of dat nu in Zutphen is, in de heuvelachtige omgeving van Lochem of de landerijen rondom Winterswijk of Lichtenvoorde…. Bekijk voor inspiratie en tips onze social media.

Hoge bi …inDeventer!

De rode hoge bi’s van Ultimate Adventures zijn een graag geziene gasten in Deventer. En toch trekt het iedere keer weer veel bekijks als de bijzondere fietsen voorbijkomen. De historische binnenstad is uitermate geschikt voor een puzzeltocht. Je begeeft je van A naar B via een omschrijving en beantwoord de vragen. Zo beleef je deze hanzestad in optima forma. En na afloop van een plezierige inspanning… nog even de benen strekken… nagenieten op een terrasje of een wandeling naar dat ene leuke winkeltje dat je onderweg tegenkwam. Er is genoeg te doen …inDeventer!

Hoge bi in Salland

Net als in de Achterhoek zijn we ook te vinden in Salland. Want we zijn Verslingerd aan Salland. En hoe kun je dat mooier doen dan slingeren met de hoge bi over de historische zandpaden in dit prachtige landschap. De hoge bi’s zijn niet gemaakt voor het gemak, dan kun je beter een mountainbike kiezen. Maar een lachwekkende en uitdagende tocht voor het hele gezin of je met je collega’s over de heide.. daar is iedereen voor in. Reserveer hier jouw hoge bi tocht in Salland. Neem voor vertrekpunten en routes contact met ons op. We denken graag met je mee.

Voorbereiding

Voorbereiding is een groot woord, want fietsen op een hoge bi is vooral recreatief en als je kunt fietsen… kan je dit ook. Een paar tips vooraf:

  1. Trek een broek aan dat vies mag worden. Niet dat het per definitie gebeurt, maar het kan. Een rok of witte broek is geen aanrader.
  1. Neem een rugzak mee in plaats van een handtas. Dan houd je je beide handen aan het stuur.

Weersverwachting

Het liefst hebben we bij een dagje uit natuurlijk stralend mooi weer. Welkom in Nederland! Een regenbuitje houdt ons niet tegen, want je kunt je er goed tegen kleden.

Veiligheid

Ben je 1,50 m lang dan is een hoge bi een geschikt vervoersmiddel. Anders beschikken we over steps om in te zetten. Dit is de minimale lengte zodat je met je voeten bij de grond kan. En dat is bij een hoge bi erg prettig (ga je merken ;-)).

Horeca

Je kunt de hoge bi’s laten bezorgen bij je koffie- of lunchadres, zodat je een mooi aansluitend programma hebt voor het door jouw georganiseerde dagje uit. Op onze overzichtspagina horeca vind je een overzicht van onze horecapartners.

Hoge bi combineren met

Steppen

De hoge bi is goed te combineren met steps. Bijvoorbeeld als je een diverse groep hebt en je toch graag iedereen wilt laten deelnemen. Plezier staat immers voorop.

Garmin GPS

Met behulp van GPS moet je je eigen route zien te vinden in het Achterhoekse landschap. En als je Salland wilt ontdekken of in Deventer wilt blijven, helpen we je graag op weg. Belangrijk! Blijf wel op de paden en kom voor het donker weer terug ;-).

Puzzeltocht

Onder andere in de Hanzesteden Zwolle, Deventer en Zutphen hebben we een puzzeltocht op de hoge bi ontwikkeld. De hoge bi’s passen goed in dit bijzonder historische straatbeeld. Vanwege de lage snelheid zijn de hoge bi’s veilig in het verkeer. Ook bij de puzzeltocht kan je hoge bi’s combineren met steps.

Op maat

Natuurlijk maken we programma’s op maat. Zo kun je hoge bi’s combineren met GPS. Is een parcours met de hoge bi een onderdeel van een compleet arrangement of als keuzeprogramma aan te bieden op basis van inschrijving. Heb je een verzoek of een idee voor jouw vriendenweekend, een familiedag of bedrijfsuitje? Niets is ons te gek.

Heb jij je keuze al gemaakt?

Het blijft natuurlijk lastig kiezen met al die leuke buitensporten. Snappen wij ;-). Hieronder vind je een paar tips van andere bezoekers van onze site. En voor een programma op maat zijn we altijd in. We denken graag met je mee.

Steppen

Deventer Stadsspel

Kanoën