Kanoën

Voor recreatief varen op rustige Nederlandse wateren hebben we gekozen voor de Mad River Adventure 16. Het is een kunststof open kano met drie voorgevormde zittingen waarvan twee met een rugsteun. Dit is vooral prettig voor een dag (of meerdere dagen) comfortabel kanoën op Nederlandse wateren. De Canadese kano is gestroomlijnd en heeft een smalle, puntige voorzijde waarmee het als het ware in het water snijdt. De weerstand is dan lager en met een paar krachtige slagen met je peddel ben je al snel op weg. Iedereen krijgt van ons een peddel met enkel blad.

“Ultimate Adventures is gevestigd aan de rand van het industrieterrein van Borculo. Grenzend aan de Berkel. Daardoor ben je in mum van tijd weg van de drukte en het gejaagde leven. En ben je binnen no time omringt door een mooi stukje Achterhoek.”

Prijzen

3-persoons Canadese kano € 42,50 per dag
Waterzak huren € 3,50 per dag
Bidon € 5,0
Gevulde bidon met isotone sportdrank € 7,50
Lunchbox € 14,50 per persoon
Start- en eindpunt Oude Needseweg 35, Borculo gratis

Locaties

Kanoën in de Achterhoek, Deventer & Salland

Kanoën in de Achterhoek kan op een aantal wateren, maar is bijzonder afhankelijk van de waterstand. In de zomerperiode kan je goed varen over de Berkel en de Oude IJssel. De rest van het jaar kan je daaraan toevoegen: de Slinge, de Bolksbeek en diverse plassen, zoals ’t Hambroek, De Slingeplas, bij Winterswijk en Aalten. Op diverse locaties in de regio worden kano’s verhuurt. Voor een mooie vaartocht van A naar B hebben we een overzicht op onze pagina kanotochten. Een mooie en sportieve ‘vakantie-beleving’ op de Berkel.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat is het ook écht. Het maakt dat je onderweg niet