Kanoën

Voor recreatief varen op rustige Nederlandse wateren hebben we gekozen voor de Mad River Adventure 16. Het is een kunststof open kano met drie voorgevormde zittingen waarvan twee met een rugsteun. Dit is vooral prettig voor een dag (of meerdere dagen) comfortabel kanoën op Nederlandse wateren. De Canadese kano is gestroomlijnd en heeft een smalle, puntige voorzijde waarmee het als het ware in het water snijdt. De weerstand is dan lager en met een paar krachtige slagen met je peddel ben je al snel op weg. Iedereen krijgt van ons een peddel met enkel blad.

“Ultimate Adventures is gevestigd aan de rand van het industrieterrein van Borculo. Grenzend aan de Berkel. Daardoor ben je in mum van tijd weg van de drukte en het gejaagde leven. En ben je binnen no time omringt door een mooi stukje Achterhoek.”

Prijzen

3-persoons Canadese kano € 42,50 per dag
Waterzak huren € 3,50 per dag
Bidon € 3,50
Gevulde bidon met isotone sportdrank € 5,00
Lunchbox € 14,50 per persoon
Start- en eindpunt Oude Needseweg 35, Borculo gratis

Locaties

Kanoën in de Achterhoek, Deventer & Salland

Kanoën in de Achterhoek kan op een aantal wateren, maar is bijzonder afhankelijk van de waterstand. In de zomerperiode kan je goed varen over de Berkel en de Oude IJssel. De rest van het jaar kan je daaraan toevoegen: de Slinge, de Bolksbeek en diverse plassen, zoals ’t Hambroek, De Slingeplas, bij Winterswijk en Aalten. Op diverse locaties in de regio worden kano’s verhuurt. Voor een mooie vaartocht van A naar B hebben we een overzicht op onze pagina kanotochten. Een mooie en sportieve ‘vakantie-beleving’ op de Berkel.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat is het ook écht. Het maakt dat je onderweg niet verlegen zit om water, wat te eten, een regenjas, zonnebrandcrème. Maar ja, je wilt ook weer niet met een rolkoffer aankomen…

Leren kanoën

Kanoën met een Canadese kano op de rustige Nederlandse wateren, bijvoorbeeld de Berkel, is een laagdrempelige buitenactiviteit. Leren kanoën op de Berkel is vooral heel leuk. Met plezier geven we je tips. Je bepaalt zelf de afstand, maar houdt rekening met de terugvaart. Je leert vooral door te doen. En ja, je moet samenwerken. Dat maakt het des te leuker. Natuurlijk wil je gelijk rechtuit, geen kant of wal raken en als snelste van start gaan. Het ziet er eenmaal zo makkelijk uit. Maar oefening baart kunst…

Voor vertrek geven we je een aantal tips mee, zoals:

  • in- en uitstappen

  • Wat is je houding bij het peddelen?

  • Hoe houdt je een peddel vast?

  • Hoe steek je de peddel in het water

  • Wat moet je doen als je de kant raakt of vastzit?

Kanoën met kinderen

De Canadese kano is uitermate geschikt om te kanoën met kinderen. Hebben de kinderen geen zwemdiploma dan moeten zij verplicht een zwemvest aan. We hebben er een paar in kleine maten, max 30 kg. Ook voor de oudere kinderen en volwassenen hebben we zwemvesten beschikbaar. De oudere kinderen kunnen zelf peddelen. Dit verhoogt het plezier op het water en om samen actief bezig te zijn. Naast het kanoën met kinderen kan je een combinatie maken met kajakken of suppen. Dan kan iedereen actief het water op. Afwisselen is dan ook mogelijk.

Kanoën met je hond

Er zijn honden die staan te springen bij water. De ander is wat terughoudender, maar eigent zich zijn droge plek in de kano toe met plezier. Na een wiebelige start, is de balans vaak snel gevonden en laten ze zich in rust (of enthousiasme) vervoeren over het water. Onderweg is er voldoende plek om spontaan aan wal te gaan en een korte wandeling te maken. Langs de hele Berkel is er een wandelpad. Prullenbakken zijn er nagenoeg niet. Dus je afval graag meenemen. Meer inspiratie voor kanoën met je hond lees je in ons blog.

Lekkere lunchbox

Een overheerlijke lunch bestaande uit lekkere bananen/aardbeien smoothie, drie belegde bolletjes met Ardenner ham en meloen, ham met kruidenroomkaas en komkommer, en jong belegen kaas, komkommer en tomaat. Granola met fruit, stuk fruit en een zoete verrassing voor € 13,75 p.p. Te bestellen vanaf 2 personen gelijk bij je reservering voor een vaartocht over de Berkel. De lunch wordt verzorgd door Het Vierspan.

overheerlijke lunch voor onderweg

Heb jij je keuze al gemaakt?

Het blijft natuurlijk lastig kiezen met al die leuke buitensporten. Snappen wij ;-). Hieronder vind je een paar tips van andere bezoekers van onze site. En voor een programma op maat zijn we altijd in. We denken graag met je mee.

Kajakken

Suppen

Mountainbiken