Suppen

Een van de leukste watersporten die er is. Al zeggen we het zelf. SUPPEN. Het is laagdrempelig. Ook als dit je allereerste keer op een supplank wordt. Een supplank huur je bij Ultimate Adventures voor een dag of met een clinic. Zo ga je goed van start. Alleen, met je gezin of met vrienden of familie. Iedereen kiest zijn eigen vaartuig: sup, kajak (2 personen) of Canadese kano (3 personen). Het is intensief, oftewel een full body work out. En voor een dagje uit regel je een lekkere lunch. Zwemkleding aan. Zonnetje erbij … Off you go! In de Achterhoek, Salland of Deventer kan het allemaal.

Prijzen

Sup huren 1,5 uur € 12,50 per SUP
Sup huren per dag € 22,50 per SUP
Waterzak € 3,50 per zak
Bidon € 5,00 per stuk te koop
Bidon gevuld met isotone sportdrank € 7,50 per stuk te koop
Lunchbox € 14,50 per persoon
SUP-strippenkaart (5x) € 100,00
SUP-clinic 1,5 uur v.a. 10 personen € 27,50 per persoon

Locaties

Suppen in de Achterhoek, Deventer & Salland

Suppen in de Achterhoek doe je op de Berkel. Dit rustige water leent zich daar uitstekend voor. Je hebt alle tijd om te genieten van de prachtige omgeving.

Bij Haarlo heb je een aftakking naar de Bolksbeek. Een mooi watertje waarvan gezegd wordt dat het de oorspronkelijke watergang is van de Berkel. Als de waterstand hoog genoeg is, is de Bolksbeek goed te bevaren met een SUP, kajak of Canadese kano. Gaandeweg de zomer kan de waterstand flink zakken. Waterplanten nemen de overhand. De Bolksbeek is dan op sommige trajecten moeilijk begaanbaar. Dit geldt ook voor de Slinge.

In Deventer kun je suppen op zijtakken van de IJssel, over het Overijssels Kanaal dat uitkomt in het Havenkwartier. Het havengebied is geschikt voor een SUP clinic.

Wil je per SUP Salland verkennen? Suppen kan in Salland onder andere over de Vecht, Overijssels Kanaal en Deventer Zandwetering. Op aanvraag komen we op locatie om de SUP-boards te bezorgen. Of verzorgen we een SUP-clinic. En wil je een SUP-tocht maken? Verzorgen we dat graag voor je. Op de kaart van de opstaplocaties zie je ook horeca gemarkeerd. Dit zijn adressen op loopafstand van het water. Na afloop van je SUP-tocht lekker dineren is daar ook bij.

Voorbereiding

Goed voorbereid suppen

Ga je een dagje uit om te suppen…rijst de vraag: wat voor kleren moet ik aan? Het weer is daarin bepalend. Uitgaande van een zonnige zomerdag is zwemkleding als basis aan te raden. Vervolgens: laagjes.