Suppen

HomeHurenSuppen

Een van de leukste watersporten die er is. Al zeggen we het zelf. SUPPEN. Het is laagdrempelig. Ook als dit je allereerste keer op een supplank wordt. Een supplank huur je bij Ultimate Adventures voor een dag of met een clinic. Zo ga je goed van start. Alleen, met je gezin of met vrienden of familie. Iedereen kiest zijn eigen vaartuig: sup, kajak (2 personen) of Canadese kano (3 personen). Het is intensief, oftewel een full body work out. En voor een dagje uit regel je een lekkere lunch. Zwemkleding aan. Zonnetje erbij … Off you go! In de Achterhoek, Salland of Deventer kan het allemaal.

Prijzen

Sup huren 1,5 uur € 12,50 per SUP
Sup huren per dag € 22,50 per SUP
Waterzak € 3,50 per zak
Bidon € 3,50 per stuk te koop
Bidon gevuld met isotone sportdrank 5,00 per stuk te koop
Lunchbox € 14,50 per persoon
SUP-strippenkaart (5x) € 100,00
SUP-clinic 1,5 uur v.a. 10 personen € 27,50 per persoon

Locaties

Suppen in de Achterhoek, Deventer & Salland

Suppen in de Achterhoek doe je op de Berkel. Dit rustige water leent zich daar uitstekend voor. Je hebt alle tijd om te genieten van de prachtige omgeving.

Bij Haarlo heb je een aftakking naar de Bolksbeek. Een mooi watertje waarvan gezegd wordt dat het de oorspronkelijke watergang is van de Berkel. Als de waterstand hoog genoeg is, is de Bolksbeek goed te bevaren met een SUP, kajak of Canadese kano. Gaandeweg de zomer kan de waterstand flink zakken. Waterplanten nemen de overhand. De Bolksbeek is dan op sommige trajecten moeilijk begaanbaar. Dit geldt ook voor de Slinge.

In Deventer kun je suppen op zijtakken van de IJssel, over het Overijssels Kanaal dat uitkomt in het Havenkwartier. Het havengebied is geschikt voor een SUP clinic.

Wil je per SUP Salland verkennen? Suppen kan in Salland onder andere over de Vecht, Overijssels Kanaal en Deventer Zandwetering. Op aanvraag komen we op locatie om de SUP-boards te bezorgen. Of verzorgen we een SUP-clinic. En wil je een SUP-tocht maken? Verzorgen we dat graag voor je. Op de kaart van de opstaplocaties zie je ook horeca gemarkeerd. Dit zijn adressen op loopafstand van het water. Na afloop van je SUP-tocht lekker dineren is daar ook bij.

Voorbereiding

Goed voorbereid suppen

Ga je een dagje uit om te suppen…rijst de vraag: wat voor kleren moet ik aan? Het weer is daarin bepalend. Uitgaande van een zonnige zomerdag is zwemkleding als basis aan te raden. Vervolgens: laagjes.

  • Smeer je goed in met zonnebrandcréme

  • T-shirt dat nat mag worden

  • Sportbroek: die drogen lekker snel. (niet nodig als je zwembroek daarvoor door kan gaan)

  • Slippers. Neem je makkelijk mee op de SUP en trek je snel aan als je weer aan wal moet.

  • Eventueel een vest, mocht het fris zijn in de ochtend. Maar meestal krijg je het al snel warm genoeg

Wat je verder nog mee moet nemen is een handdoek voor in de waterzak en een fles water en iets te eten (fruit, candybar, wat je wilt). Voor een dag suppen is een stevige boterham aan te raden. Er is niet veel ruimte om spullen mee te nemen. De koelbox kan je beter thuis laten. En áls het weer het dan toe laat….. ZWEMMEN!!!! Daarbij adviseren we zeer om goed op de waterkwaliteit te letten. In de nazomerperiode stroomt de Berkel minder hard en kan er blauwalg ontstaan.

GPS Tracker

Ga je alleen op pad? Laat het thuisfront weten waar je bent. Niet alleen voor mountainbiken, maar eigenlijk voor alle buitensporten geldt dat wanneer je alleen op pad gaat, je traceerbaar bent. Voor een dagje uit is een GPS tracker best een kostbare aanschaf. Als alternatief kun je middels WhatsApp je live locatie delen met een thuisblijver en zijn ze altijd op de hoogte van je locatie.

Handige SUP-apps

Voordat je gaat suppen kan je wat feestvoorbereidingen treffen. Bijvoorbeeld je weer-app van Apple, Buienrader of welke weer-app jij gebruikt. Je kunt nu eenmaal niet je hutkoffer meenemen op het board. Alleen het noodzakelijke. Weten wat het weer gaat doen helpt dan bij het maken van de juiste kledingkeuze. Daarnaast attenderen we je graag op de Ruim-je-afval-op-app: Litterati. Deze app registreert waar je bent geweest om afval te rapen. Op onze locatie hebben we afvalgrijpers en handschoenen beschikbaar. Draag je onderweg ook je steentje bij aan de CleanUp!

SUP – clinic

In de vakanties organiseren we op vaste momenten SUP clinics. Hier kan je je als individu voor inschrijven. Bekijk hiervoor de agenda en reserveer direct.

Wil je met een groep leren suppen of wil je je SUP-skills ontwikkelen? Dan is een SUP-clinic bij Ultimate Adventures iets voor jou. Een plezierige en leerzame activiteit. Afhankelijk van jouw programma en wens verzorgen we SUP-clinics op meerdere locaties in Nederland. Kijk op de pagina SUP-clinic voor alle ins- en outs.

Heb jij je keuze al gemaakt?

Het blijft natuurlijk lastig kiezen met al die leuke buitensporten. Snappen wij ;-). Hieronder vind je een paar tips van andere bezoekers van onze site. En voor een programma op maat zijn we altijd in. We denken graag met je mee.

steppen

Steppen

Mountainbiken

Hoge bi