Steppen

Steppen bij Ultimate Adventures doe je op knalrode kickbikes. Dit zijn officiële wedstrijdsteps. Ze hebben grote wielen en zijn makkelijk in gebruik. Als stepper ben je voetganger in het verkeer. In de binnenstad kun je dan snel bewegen. We beschikken ook over een paar ‘stadse’ modellen kickbickes. Het stadse model heeft een mandje en het stuur is wat hoger. Hierdoor sta je rechterop in vergelijking met het sportmodel. Van de kickbikes is 1 maat verkrijgbaar. Deelnemers vanaf 1.30m kunnen goed op een kickbike vooruit. Laat vooral de kickbike het werk doen dan houd je het lang vol. De kickbike heeft twee handremmen en reflectoren. Je stept gemiddeld 8 kilometer per uur.

Prijzen

Step met route € 13,50 per persoon
Step met puzzeltocht € 16,50 per persoon
Step met GPS-puzzeltocht € 19,50 per persoon
Startlocatie Borculo – Oude Needseweg 35 gratis
Transport Deventer € 25,00
Transport overig € 0,60 per km
step huren

Routes

Steptochten in de Achterhoek, Salland en Deventer

In de regio’s Achterhoek, Salland en Deventer zijn steptochten ontwikkeld. De steptochten kan je boeken met een routekaart of met GPS. Kijk voor vertreklocaties en prijzen op de pagina voor steptochten.

Voorbereiding

Tips voor steppers

Steppen spreekt aardig tot de verbeelding. Om onaangename verrassingen te voorkomen, kan je je voorbereiden op een steptocht door dichte schoenen aan te trekken. Of in ieder geval schoenen waar je niet makkelijk uitglijdt. Geen instappers of hakken. Verder kan er een heleboel. Een broek prevaleert boven een rok. Een rugzak is aan te raden als je wat te drinken mee wilt nemen. En dreigt er een buitje aan te komen… precies: regenjas in de tas.

Horeca

Tips voor horeca in de verschillende regio’s zie je overzichtelijk op onze horecapagina net als overnachtingslocaties. We vertellen je natuurlijk niet op voorhand wat de routes zijn…. Dat haalt het avontuurlijke karakter van je buitensport er een beetje uit ;-).

Steppen combineren met…

Op maat

Natuurlijk maken we programma’s op maat. Zo kun je steps combineren met GPS. Is een route met de step een onderdeel van een compleet arrangement of als keuzeprogramma aan te bieden op basis van inschrijving. Heb je een verzoek of een idee voor jouw vriendenweekend, een familiedag of bedrijfsuitje? Niets is ons te gek.

Steppen in een groepsuitje

Steppen is een veelgebruikt onderdeel in onze groepsuitjes. Je verplaatst je snel van de ontvangstlocatie via een leuke route door het Achterhoekse of Sallandse landschap naar de waterkant. Daar wacht de wateractiviteit op je. Als je met een grote groep bent kan dit per raft, maar Canadese kano, kajak of SUP behoort ook tot de mogelijkheden. #Lekkermaakplaatjes van mensen die je al voor zijn geweest zijn op Instagram te vinden @ultimateadventuresnederland.

hoge bi

Hoge bi

In combinatie bedoelen we dat een gedeelte van de groep met de step gaat en een gedeelte met de hoge bi. Indien gewenst kun je onderweg eens wisselen. In de binnenstad van Deventer is daar een puzzeltocht aan gekoppeld. Een andere optie is om op eigen gelegenheid Deventer en de omgeving te verkennen aan de hand van een routekaart.

Garmin GPS

Met behulp van GPS moet je je eigen route zien te vinden in het Achterhoekse landschap. En als je Salland wilt ontdekken of in Deventer wilt blijven, helpen we je graag op weg. Belangrijk! Blijf wel op de paden en kom voor het donker weer terug ;-)

Puzzeltochten

Met behulp van GPS moet je je eigen route zien te vinden in het Achterhoekse landschap. En als je Salland wilt ontdekken of in Deventer wilt blijven, helpen we je graag op weg. Belangrijk! Blijf wel op de paden en kom voor het donker weer terug ;-)

Heb jij je keuze al gemaakt?

Het blijft natuurlijk lastig kiezen met al die leuke buitensporten. Snappen wij ;-). Hieronder vind je een paar tips van andere bezoekers van onze site. En voor een programma op maat zijn we altijd in. We denken graag met je mee.

Borculo Adventure

Borculo Adventure

Suppen