Steptochten

Voor een leuke middag uit. Eens anders dan anders. Pak de step. En wat voor een. Een echte kickbike. Door de grote wielen verplaatst je je eenvoudig en snel van A naar B. En ben je nog niet zo bekend in de omgeving? Dan geven we je graag een routekaart mee langs de mooie bezienswaardigheden. Laat je aangenaam verrassen!

Dan kun je je zomaar afvragen of steppen op een kickbike geschikt is voor jullie gezin, met vrienden of met familie? Een steptocht of beter gezegd kickbike-tocht.. is zo gepland. Om je een eindje op weg te helpen hebben we vast een paar routes voor je geselecteerd. Doorgaans zijn de routes 8 en 10 km lang en duren gemiddeld zo’n 2 uur. En mocht je onderweg toe zijn aan pauze? Doe je dat toch gewoon? Je bent immers een dagje uit.

Prijzen

Kickbike € 13,50 p.p
Hoge bi €  13,50 p.p
 Stadsfiets € 12,50 p.p
 Combi met puzzeltocht € 16,50 p.p
 Combi met GPS-puzzeltocht € 19,50 p.p
 Combi met SUP-clinic € 35,00 p.p

Locaties

Op onderstaande kaart zie je de startlocaties voor een vertrekpunt van een steptocht:

Voorbereiding

Kledingtips

Doorgaans kun je met casual kleding wel toe. Trek wel dichte schoenen aan of in ieder geval schoenen met een band over de wreef. Instappers of naaldhakken zijn lastig. Houd je beide handen aan het stuur en neem eventuele bagage in een rugzak mee. Dat is wel zo veilig.

Kickbike numbers

  • Gemiddelde snelheid: 6 km per uur

  • Duur steptocht: 2 uur

  • Minimale lengte: 1.30m

Step-puzzeltocht

Naast de steproutes hebben we op een aantal startlocaties voor kickbike tours een puzzeltocht ontwikkeld. Je gaat met je groep gezamenlijk of in deelgroepen op pad. Met een aangepaste omschrijving en een kaart. Op iedere locatie of op de weg er naartoe, moet je een vraag beantwoorden. Het is vooral plezierig om met elkaar onderweg te zijn en lekker te genieten van de omgeving. Door de puzzeltocht en een kleine historische uitleg weet je ook iets beter waar je je bevindt. Indien het onderdeel is van het programma hangen we er een competitie aan.

GPS-en tijdens groepsuitje Borculo Adventure

Steppen met GPS-puzzeltocht

En als klap op de vuurpijl kan je ook je eigen weg zien te vinden. Zonder kaart, maar met een GPS-route. Natuurlijk krijg je van ons per team een GPS-systeem mee en de informatie voor de coördinaten met daarbij de vragen. Natuurlijk zien we jullie graag spoedig terug met de juiste antwoorden. Succes!

Ultimate Adventures step-kano Berkel

Steptocht voor groepen op maat

Wil jij graag met een groep steppen vanaf jullie overnachtingsadres of lunchlocatie? Neem dan even contact met ons op. Dan verzorgen we je programma op maat.

Kickbike of hoge bi-tocht

Stel, je bent met meerdere mensen en je kunt niet kiezen tussen een kickbike en een hoge bi? Dan raden we je aan om 50/50 te reserveren. Hierbij heeft de helft van de groep een kickbike en de andere helft een hoge bi. Voor ieder wat wils. Ergens halverwege wissel je van fiets. Zo kun je toch een beetje van allebei proberen.

Het is wel goed te weten dat je op de kickbike sneller gaat dan op een hoge bi. Gemiddeld leg je op een hoge bi 5 km per uur af. En zijn er deelnemers die liever op een bekende en vertrouwde stadsfiets zitten? Dan regelen we dat ook voor je. Zo kan iedereen mee met een leuke fietstocht in het Achterhoekse en/of Sallandse landschap.

Steppen en Suppen

Ben je met een grotere groep en kan je niet kiezen tussen beide activiteiten? Dan hebben we een voordelig tarief voor steppen aan de hand van een routekaart gecombineerd met een SUP-clinic van 1 uur. Zo kan je twee activiteiten combineren voor een leuke prijs.

Heb jij je keuze al gemaakt?

Het blijft natuurlijk lastig kiezen met al die leuke buitensporten. Snappen wij ;). Hieronder vind je een paar tips van andere bezoekers van onze site. En voor een programma op maat zijn we altijd in. We denken graag met je mee.

Teamchallenge

Paintball met Ultimate Adventures als groepsuitje met vrienden, familie of collega's.

Wie is de Mol?

Watergames

Aanvragen