Hanze Handelsspel

In tijden van de VOC, kende de handel in Deventer glorieuze tijden. Over de IJssel werden goederen aangevoerd en in Deventer verhandeld. En zo verkochten de handelaren en boeren vanuit het ‘achterland’ hun handelswaar aan het volk en de kooplieden op de Deventer markten. In de binnenstad is nog genoeg zichtbaar uit deze rijke tijd. De welvaart is er niet minder op geworden. Maar kunnen jullie net zo goed onderhandelen als deze mannen en vrouwen van toen?

In het Hanze Handelsspel krijg je met je team 3 uur de tijd om zoveel mogelijk dukaten te verdienen door met de kooplieden die verspreid staan in de stad te onderhandelen. Speel het spel zo slim mogelijk. De kooplieden verkopen ook graag hun handelswaar. Maar pas op! Geef je dukaten niet zomaar weg. Je weet nooit wat de marktwaarde is en of goederen meer op zullen leveren dan de dukaten. Let wel: het team met de meeste dukaten en/of goederen wint.

Door middel van een plattegrond en vijf cryptische omschrijvingen moeten jullie je weg zien te vinden in de Hanzestad. Op verschillende locaties treffen jullie een koopman of -vrouw. Hier krijg je de uitdaging uitgelegd, waarna je onderhandelt over de inzet. Je kunt winnen of verliezen. Door slim te onderhandelen koop je zoveel mogelijk goederen tegen zo weinig mogelijk dukaten.

Dit spel is geschikt voor bedrijven, families of vriendengroepen en gericht op volwassenen. Het spel past goed in de stedelijke omgeving van de Hanze en vraagt een wat andere benadering dan alleen maar fysieke inspanning. Je moet het spel slim spelen, samenwerken en creatief zijn en maak vooral veel plezier. De uitdagingen zijn licht fysiek van aard. Je kunt dus casual gekleed meedoen. Je gaat te voet van de ene naar de andere locatie. Platte schoenen is dan wel aan te raden.. word je team ook blij van ;-). En als het regent? Er zijn genoeg plekjes om te schuilen, maarrrr… de tijd tikt door. Met een regenjas ben je de druppels de baas.

Prijzen

Hanze Handelsspel incl. 12 deelnemers € 450,00
Extra deelnemers € 37,50
Transportkosten €59,50

Locaties

Maak het Hanze Handelsspel compleet door te starten met een heerlijke lunch bij een van de restaurants die Deventer rijk is. We adviseren je er graag over. Hieronder zie je een paar geschikte startlocaties in Deventer. Mocht je zelf een startlocatie gevonden hebben voor het Hanze Handelsspel dan komen we daar naartoe. Daar geven we de instructie van het programma en de regels voor deze middag. Ook de eindtijd geven we mee. Na afloop leent de Deventer binnenstad zich formidabel voor een verfrissende drank op een terras, binnenplein of kroeg. Uiteraard is een maaltijd dan niet ver weg. Voor groepen adviseren we altijd om ergens een plekje te reserveren. Dit teamspel is het hele jaar door te reserveren.

Groepsarrangementen

De duur van het spel is maximaal 3 uur. Wel handig om het spel met een gevulde maag te starten. Dus raden we je aan om in een van de restaurants in de Hanzestad met je groep een heerlijke goed gevulde lunch te reserveren. Hoef je daar ook niet meer naar om te kijken. Na afloop van het buitenprogramma is het tijd voor de prijsuitreiking, gezellig napraten met elkaar onder het genot van een drankje en bitterballen (misschien hebben ze wel de Ballen van Brans op de kaart) en afsluiten met een heerlijk diner. …. En het werd nog gezellig laat ;).

Heb jij je keuze al gemaakt?

Moet je nog onderhandelen met je achterban over het te besteden budget of het voorstel voor een programma. Bekijk dan eens de volgende program