Kajakken

De kajaks bij Ultimate Adventures zijn geschikt voor twee personen. Het is een open kajak en je maakt gebruik van een dubbele peddel. De vormgeving maakt dat je makkelijk door het water glijdt. Je beweegt je snel voorwaarts. Doorgaans is het vertrek vanaf onze locatie aan de Oude Needseweg 35 in Borculo, maar heb jij andere plannen? Dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden en brengen we de kajak(s) op jouw gewenste locatie. Houdt wel rekening met transportkosten. En kan je toch niet kiezen of ben je met meerdere mensen? Combineer dan kajakken met suppen of kanoën.

Soorten kajaks

De twee-persoons kajak waar je bij Ultimate Adventures mee vaart is de Roteko Sprinter-toerkajak. Een van de voordelen van deze kajak is de stroomlijning. Door de spitse voorkant, snijdt de kajak in het water, waardoor je met een krachtige beweging snel van je plek bent. Een dubbele peddel zorgt voor efficiënt kajakken. En helemaal als je met z’n tweeën bent. De twee-persoons kajak is open en biedt voldoende ruimte voor bagage. Denk dan aan een lunchpakket, droge kleding en handdoek. Het heeft mooie rugsteunen waardoor lang kajakken een plezier is.

Peddels

Door het gebruik van een dubbele peddel en de open kajak kan het gebeuren dat er water op je broek of benen druppelt. Het is aan te raden om kleding aan te doen dat nat mag worden.

Prijzen

2-persoons kajak € 25,00 voor 2 uur
2-persoons kajak € 32,50 per dag
Waterzak voor waardevolle spullen € 3,50
Bidon kopen € 5,00 per stuk
Gevulde bidon met isotone sportdrank € 7,50 per stuk
Lunchbox € 14,50 per persoon
Start- en eindpunt Oude Needseweg 35, Borculo gratis
Transport met startpunt Duitsland – eindpunt Borculo € 61,50 per rit
Transport met startpunt Borculo – eindpunt Zutphen € 65,00 per rit

Leren kajakken

Voordat je op pad gaat met een kajak krijg je van ons een korte instructie. Wat is de rol van degene die voorin zit en die achterin zit? Wie stuurt er? En we vertellen je over gewichtsverdeling. Om blessures te voorkomen, vertellen we je over de juiste, maar vooral comfortabele houding in de kajak. Hoe houd je de peddel vast. Natuurlijk ben je onderweg vrij om je eigen tempo te bepalen en als je toe bent aan pauze… doe dat vooral. Plezier staat immers voorop. Samenwerken in een kajak is onmisbaar. Stem je inspanning goed op elkaar af. Ga je liever onder begeleiding kajakken? Naast het verhuren van kajaks, verzorgen we kajaktochten in Nederland.

Startlocaties

Kajakken in de Achterhoek, Deventer & omgeving

In de Achterhoek zijn prachtige vaarroutes te ontdekken. Zo hebben we diverse kajak- en kanotochten uitgezet. Je kunt onder begeleiding of op eigen gelegenheid de Achterhoekse wateren ontdekken. Inspiratie over verschillende trajecten lees in ons blog. Denk dan aan de Berkel, de Slinge, de Bolksbeek of de Oude IJssel. Echter moeten we rekening houden met de waterstand. In de zomerperiode zijn bijvoorbeeld de Slinge en de Bolksbeek niet goed bevaarbaar.

Ontdek de omgeving van Deventer en de regio Salland vanaf het water. De regio leent zich naast prachtige mountainbikeroutes ook uitstekend voor kajakken. Denk bijvoorbeeld aan het Overijssels Kanaal, de Vecht en de Zandwetering.