Kajakken

HomeHurenKajakken

De kajaks bij Ultimate Adventures zijn geschikt voor twee personen. Het is een open kajak en je maakt gebruik van een dubbele peddel. De vormgeving maakt dat je makkelijk door het water glijdt. Je beweegt je snel voorwaarts. Doorgaans is het vertrek vanaf onze locatie aan de Oude Needseweg 35 in Borculo, maar heb jij andere plannen? Dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden en brengen we de kajak(s) op jouw gewenste locatie. Houdt wel rekening met transportkosten. En kan je toch niet kiezen of ben je met meerdere mensen? Combineer dan kajakken met suppen of kanoën.

Soorten kajaks

De twee-persoons kajak waar je bij Ultimate Adventures mee vaart is de Roteko Sprinter-toerkajak. Een van de voordelen van deze kajak is de stroomlijning. Door de spitse voorkant, snijdt de kajak in het water, waardoor je met een krachtige beweging snel van je plek bent. Een dubbele peddel zorgt voor efficiënt kajakken. En helemaal als je met z’n tweeën bent. De twee-persoons kajak is open en biedt voldoende ruimte voor bagage. Denk dan aan een lunchpakket, droge kleding en handdoek. Het heeft mooie rugsteunen waardoor lang kajakken een plezier is.

Peddels

Door het gebruik van een dubbele peddel en de open kajak kan het gebeuren dat er water op je broek of benen druppelt. Het is aan te raden om kleding aan te doen dat nat mag worden.

Prijzen

2-persoons kajak € 25,00 voor 2 uur
2-persoons kajak € 32,50 per dag
Waterzak voor waardevolle spullen € 3,50
Bidon kopen € 3,50 per stuk
Gevulde bidon met isotone sportdrank € 5,00 per stuk
Lunchbox € 14,50 per persoon
Start- en eindpunt Oude Needseweg 35, Borculo gratis
Transport met startpunt Duitsland – eindpunt Borculo € 25,00 per rit
Transport met startpunt Borculo – eindpunt Zutphen € 36,00 per rit

Leren kajakken

Voordat je op pad gaat met een kajak krijg je van ons een korte instructie. Wat is de rol van degene die voorin zit en die achterin zit? Wie stuurt er? En we vertellen je over gewichtsverdeling. Om blessures te voorkomen, vertellen we je over de juiste, maar vooral comfortabele houding in de kajak. Hoe houd je de peddel vast. Natuurlijk ben je onderweg vrij om je eigen tempo te bepalen en als je toe bent aan pauze… doe dat vooral. Plezier staat immers voorop. Samenwerken in een kajak is onmisbaar. Stem je inspanning goed op elkaar af. Ga je liever onder begeleiding kajakken? Naast het verhuren van kajaks, verzorgen we kajaktochten in Nederland.

Startlocaties

Kajakken in de Achterhoek, Deventer & omgeving

In de Achterhoek zijn prachtige vaarroutes te ontdekken. Zo hebben we diverse kajak- en kanotochten uitgezet. Je kunt onder begeleiding of op eigen gelegenheid de Achterhoekse wateren ontdekken. Inspiratie over verschillende trajecten lees in ons blog. Denk dan aan de Berkel, de Slinge, de Bolksbeek of de Oude IJssel. Echter moeten we rekening houden met de waterstand. In de zomerperiode zijn bijvoorbeeld de Slinge en de Bolksbeek niet goed bevaarbaar.

Ontdek de omgeving van Deventer en de regio Salland vanaf het water. De regio leent zich naast prachtige mountainbikeroutes ook uitstekend voor kajakken. Denk bijvoorbeeld aan het Overijssels Kanaal, de Vecht en de Zandwetering.

Voorbereiding

Goed voorbereid kajakken

Net als bij de andere watersporten (kanoën en suppen) is het belangrijk dat je je goed voorbereid op wat kan komen. Maar wil je ook niet te veel meenemen. Wij hebben natuurlijk een kajak en een zwemvest voor je. Mocht het nodig zijn kun je een waterzak huren.

Veel voorbereidingstips voor het kajakken zijn gelijk aan kanoën en suppen. Vergeet vooral niet iets lekkers mee te nemen voor je kajaktocht.

Wat doet het weer?

  • Zwemkleding

  • Zon

  • Wind en regen

  • Zonnebrandcréme

  • Sneldrogende kleding

  • Sportschoenen, waterschoenen of slippers

Kajak kleding

Ga je kajakken dan is het belangrijk dat je kleding aan hebt dat snel opdroogt of nat mag worden. Denk daarbij aan een sportlegging of als de temperatuur het toelaat, een korte broek. Een droge handdoek is aan het einde van je tocht dan best prettig. Speciale kajakkleding is op de rustige binnenwateren niet nodig. Afhankelijk van het weer kan je zelfs in badkleding het water op. Maar ook dan moet je rekening houden met de zon.

Het liefst hebben we bij een dagje uit natuurlijk stralend mooi weer. Welkom in Nederland. Een regenbuitje houdt ons niet tegen, want je kunt je er goed tegen kleden.

kajakken met de twee-persoons kajak

Heb jij je keuze al gemaakt?

Het blijft natuurlijk lastig kiezen met al die leuke buitensporten. Snappen wij ;-). Hieronder vind je een paar tips van andere bezoekers van onze site. En voor een programma op maat zijn we altijd in. We denken graag met je mee.

Kanoën

Mountainbiken

Suppen