Curling clinic

Reserveringen gaan via De Scheg.

In Canada volkssport nummer 1. In Nederland wat minder bekend, maar absoluut de moeite waard om je er eens in te verdiepen. En dat doe je vooral, door het te spelen. We nemen je er graag bij mee tijdens onze Curling Clinic. Deze curling clinic verzorgen wij op de curlingbanen die in 2021 zijn aangelegd bij de ijsbaan De Scheg in Deventer. Gedurende 2 uur nemen wij je mee in de basisbeginselen van het curlen.

De clinic

Na een introductie starten we met de warming up. Doen wat rek- en strekoefeningen én oefenen we de gooibeweging op het droge. Voordat we het ijs opstappen nemen we de veiligheid met je door. Iedereen wil natuurlijk graag zonder kleerscheuren weer naar huis. Gewapend met gripper, slider en bezem betreedt iedereen het ijs. En als iedereen gewend is, kunnen we hier ook starten met een paar oefeningen. Zo leer je de juiste houding aannemen bij het gooien en krijg je feeling met ‘the curl’. Dan is het tijd om de teams te verdelen en wordt er gespeeld voor de winst.

‘Van tevoren dacht ik: Wat dit toch moet worden?! Maar het is écht onwijs tof om te doen. Er zit veel meer achter dan een steentje schuiven over het ijs.’

De wedstrijd

Een officiële wedstrijd wordt gespeeld met 2 x 4 spelers. Daarin speel je 8 ends. In iedere end worden 16 stenen gegooid. Dat betekent dat iedere speler 2 stenen gooit. Het doel is om zo dicht mogelijk bij het ‘hart van het huis’ te gooien. Er kan per end maar één team punten krijgen. Dat is het team waarvan de steen (of stenen) het dichtst bij het huis liggen. Afhankelijk van de tijd spelen we een aantal ends.

Curling is geschikt voor (jong) volwassenen. Het is een tactisch en technisch spel dat tot de laatste steen spannend is. Curling is te reserveren via de website van Sportbedrijf Deventer.

Prijzen

Tips

Curling clinic incl. 10 deelnemers € 335,00
Extra deelnemers € 33,50 p.p.
Curling clinic incl. Winterbbq € 69,50 p.p
Transportkosten € 25,00

De curling clinic wordt gegeven in een overdekte buitenhal. Het is er iets kouder dan de buitentemperatuur. Dit vanwege het ijs uiteraard. Kleed je daarom warm aan. Laagjes is het beste, want voor de fanatiekeling kan het best warm worden.

Een sportbroek of joggingbroek is het beste. Een spijkerbroek remt je namelijk in de beweging. Sportschoenen helpen je in de beweging. Zware bergschoenen of laarzen zijn niet handig.

Locatie

Heb jij je keuze al gemaakt?

Bij Sportbedrijf Deventer kan je de curling clinic reserveren in combinatie met een heerlijke winterbarbecue in één van de scandinavische kota’s.