Koningsspelen 2023: 1,2 iedereen doet mee!

Vorige week vrijdag waren de Koningsspelen. Nadat alle 850 leerlingen het Koningsontbijt op hadden, was het tijd voor de activiteiten. Een van de locaties was descheg #InDeventer. Daar werden de Koningsspelen georganiseerd door SportbedrijfDeventer in samenwerking met Sven kramer  academy team Jumbo Visma fietsen 3x3basketbal padel. De landelijke coördinatie hiervan is in handen van Krajicek foundation en Cruyff foundation. 1,2 Iedereen doet mee! #letsgo!

Een goede voorbereiding is het halve werk!

De dag ervoor waren we met een team aanwezig voor de opbouw. Dat betekent dat de opblaasbanen en andere spelonderdelen op de goede plek liggen. Ook checken we de looproutes, zorgen we dat er geen obstakels zijn tijdens het spel en dat de stroompunten bereikbaar zijn en werken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op de dag zelf. Deze keer kregen de leerlingen een spellen carrousel, de 11 meter hoge klimtoren Sinkhole en een heus inflatable parcours voorgeschoteld.

Opblaasbanenparcours

Op de dag zelf verzorgen we de laatste check! De finale briefing voor de spelbegeleiders en iedereen kan van start! Om 10:00 uur werden alle onderdelen fanatiek bespeelt door de leerlingen. Een bijzondere ontmoeting want de officiële opening van de Koningsspelen door Koning Willem Alexander himself vond plaats in Deventer. Het uitzicht vanaf de klimtoren liet hij aan zich voorbijgaan, dat was voor de kinderen geen probleem. Een fantastische dag met blije kindergezichten, zweethoofdjes en een koninklijk tintje dat we niet snel zullen vergeten!

Vulcano met Tunnels

Klimtoren Sinkhole

Vliegend tapijt

De Rodeostier