5 Handige Mountainbike Apps voor Onderweg 

Als je helemaal klaar bent om op pad te gaan wil je er nog wel eens achter komen dat het eigenlijk wel handig is om een app te gebruiken in de voorbereiding. Zo zijn er verschillende apps beschikbaar waarin je mountainbikeroutes kunt vinden of uploaden en waarin je je statistieken bij kunt houden. Wat waren je hoogtemeters, gemiddelde snelheid en hoe lang heb je nou eigenlijk gedaan over de route? Dit alles verhoogt het mountainbike plezier en stimuleert om vaker op de fiets te springen. In deze blogpost zetten we 5 apps voor jou op een rijtje.

Strava

Strava is één van de bekendste apps als het gaat om het tracken van je sportprestaties. Strava is grotendeels gratis wel kan je ook een Summit account aanmaken waarmee nog meer mogelijkheden tot extra analyse mogelijkheden. Strava is beschikbaar voor zowel iPhone als Android telefoons, ook werkt Strava met veel smartwatches en andere tracking apparaten. Strava heeft veel opties als het gaat over tracken zeker als je ook een GPS tracker/ smartwatch hebt. Naast het tracken kan je met Strava je sportprestaties op verschillende manieren delen en kan je ook lid worden van clubs. Strava is echter geen geweldige app om te gebruiken als navigatie op je smartphone.

Komoot

Komoot is gefocust op navigatie en route plannen. Dat betekent dus dat deze app handig is voor onbekende routes of als je zelf een route wil maken. Ook Komoot is voor zowel iPhone als Android beschikbaar en is ook te gebruiken met GPS-computers en smartwatches. Komoot heeft zowel kant-en-klare routes als de optie om zelf je route in elkaar te zetten. Ook is alles offline te gebruiken voor als je geen bereik hebt of je dataplan niet op wilt maken aan mountainbike routes. Je krijgt een gedetailleerd overzicht van de route zodat je goed voorbereid op weg kan. Komoot trackt jouw prestaties op de route, echter zijn er minder tracking opties dan bij bijvoorbeeld Strava wat echt de focus heeft op het tracken van sportprestaties.

Relive

Relive is de derde app die we met je willen delen, ook deze app is voor zowel iPhone als Android beschikbaar. Relive heeft weer een andere insteek dan de vorige twee apps, namelijk het vastleggen van een verhaal. Het trackt dan ook niet zelf wat je doet, je gebruikt de app naast een andere tracking app zoals Strava. In Relive krijg je na je rondje mountainbiken een erg gave video vanuit een 3D-perspectief waarin je route wordt samengevat, zo laat het zien welke route je hebt gefietst en kan je ook de foto’s die je hebt gemaakt en je statistieken in de video toevoegen. Vervolgens kan je de video delen op social media of gewoon voor jezelf opslaan. Het is misschien voor een dagelijkse mountainbike sessie wat minder interessant, echter is het voor tochten die wat verder gaan of door bijzondere gebieden (op vakantie) erg leuk om de route later weer te herbeleven.

GPX-Viewer