Fiets? Nee, step!

Dit is wat we iedere keer tegen elkaar zeiden: “Zullen we de fiets hier neerzetten? Eh, ik bedoel step!” Dit is precies wat het is. Als fietsers die wij zijn, zit steppen nog niet zo in ons systeem. Maar des te leuker om iets nieuws te gaan proberen: Dus we pakte de step.

12 kilometer steppen?

Vele vragen kwamen in ons hoofd op toen we dit gingen doen: Gaan we dit volhouden? Vinden we dit dan nog steeds leuk? Je komt er maar op 1 manier achter: “Gewoon doen!” Uiteindelijk viel het ons alles mee. Net zoals met fietsen moet je even in je ‘step-kadans’ komen. De flow te pakken krijgen. Geef het een kans. Met deze steps maak je gemakkelijk wat meters. Door de vernieuwde sturen heb je minder druk op je handen en polsen. Wat de rit lichter maakt. Met de step zit je ook iets lager bij de grond dan de fiets. Dit maakt dat je de omgeving des te meer beleefd! En die 12km? Daar hebben we de hele middag van genoten. De intensiteit viel ons alles mee.

Natuurgebied ’t Stelkampsveld

Dit rondje brengt je door verschillende mooie plekken zoals ‘t Stelkampsveld. Een Natura 2000 gebied. Dit zijn beschermde gebieden verdeeld over Nederland. ’t Stelkampsveld is daar één van. Een plek waar de biodiversiteit wordt gestimuleerd en veel verschillende soorten flora & fauna voorkomen. Een mooi gebied om rustig doorheen te steppen. Mocht je een verrekijker hebben, neem deze dan zeker even mee. (Laatst zijn er zelfs flamingo’s gespot!)

Rustpunten voor onderweg

Tijdens deze route hebben we een paar mooie stops gemaakt. Zoals het rustpunt voor een ijsje van Ijsboerderij ‘t Dommerholt. En aan het einde nog even gezeten bij het LebbenBrugge museum waar de kippen vrij rondlopen. Een mooi punt om even extra van te genieten. Tot slot zijn we nog door het centrum van Borculo gestept. Met mooie terrassen aan het water valt er genoeg te genieten.