Mountainbiken in de Achterhoek

De Achterhoek is een hele mooie en leuke regio om te mountainbiken. Ben jij geïnteresseerd hierin, dan ben je op het goede adres. Ultimate Adventures is het adres voor mountainbikeclinics en het huren van mountainbikes in de Achterhoek. Zeven mountainbikeroutes in de Achterhoek zullen we hieronder bespreken. Een groot voordeel van deze routes is dat ze geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Ze zijn geschakeld en dus kun je zelf je route bij elkaar puzzelen.

De paden worden goed onderhouden en bevatten hele mooie verrassende stukken. Zo fiets je het ene moment over de heide en het volgende langs een van de Achterhoekse landgoederen. De routes zijn enorm gevarieerd en je kan helemaal zelf bepalen hoe ver (en zelfs hoog) je wilt gaan. Let wel op: de single tracks zijn eenrichting routes. Dit is heel fijn want dat zorgt dat je geen tegenliggers treft. De mountainbikeroutes Vorden, Ruurlo, Gorssel-Zuid, Gorssel-Noord, Borculo, Zutphen en Lochem hebben wij hieronder verder uitgelicht.

Mountainbikeroute Lochem

Mountainbikeroute Lochem is geen route voor de beginnende mountainbiker. De route heeft een flink aantal hoogtemeters en neemt je mee over de Paaschberg, de Lochemse Berg en de Kale Berg. De route is 21,2 km met uitdagende single tracks door de relatief steile klimmetjes. Je wordt meegenomen door het Nationaal Landschap De Graafschap met veel variatie: dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten, via de paarse pijlen.

Mountainbikeroute Vorden

Mountainbikeroute Vorden bestaat uit uitdagende singletracks met tussendoor zandwegen om even op adem te komen. Deze route is de langste in dit lijstje, namelijk 26,4 km. De route loopt tussen Vorden en Lochem en heeft veel variatie doordat de route is gelegen in Nationaal Landschap de Graafschap, wat zowel heidelandschap als bossen bevat. De route is bewegwijzerd door het rode internationale mountainbike-teken.

Mountainbikeroute Ruurlo

Mountainbikeroute Ruurlo bevat voornamelijk singletrack (8 km van de 14 km), er is niet veel tijd om op adem te komen tussen deze tracks. Wel is het voor de beginnende mountainbiker mogelijk om een singletrack over te slaan. Er is namelijk een recht fietspad naast de singletracks, dit fietspad kan je volgen. De route heeft onverwachte en verrassende hoogteverschillen. Het hoogtepunt van de route is het rabattenbos waar je de diepe rabatten overgaat. Volg voor deze route de blauwe mountainbike pijlen.

Mountainbikeroute Borculo

Mountainbikeroute Borculo is door de vele zand- en gravelwegen ook goed te doen voor beginnende mountainbikers en gravelbikers. De route wordt gekenmerkt door het Achterhoekse coulisselandschap. Ook loopt de route langs de bossen en zelfs kleine stukjes heide in de buitengebieden van Barchem en Borculo. Voor deze route volg je de groene pijlen.

mountainbike clinic

Mountainbikeroute Gorssel-Zuid

Mountainbikeroute Gorssel-Zuid bestaat uit zowel zand- en gravelwegen als uitdagende singletracks. Dit maakt deze route zeer geschikt voor beginnende en gevorderde mountainbikers, met ook uitdaging voor de gedreven mountainbiker. De route neemt je mee door het Nationaal Landschap De Graafschap wat is gekenmerkt door de grote variatie. Deze route van 18,4 km wordt bewegwijzerd door de groene pijlen.

Mountainbikeroute Zutphen

Mountainbikeroute Zutphen heeft een aantal single tracks maar bestaat voornamelijk uit vlakke zand- en gravelwegen. Hierdoor is de route ook geschikt voor beginnende mountainbikers. De route ligt oostelijk van Zutphen en neemt je mee over landgoederen en de historische buitenplaats ‘Huis de Voorst’. Daarnaast rijd je langs de rivier de Berkel en steek je hem twee keer over gedurende de route. Deze 12,5 km tellende route wordt aangegeven door de blauwe pijlen.

Mountainbikeroute Gorssel-Noord

Mountainbikeroute Gorssel-Noord bestaat uit veel zand- en gravelwegen, dit maakt dat deze route geschikt is voor alle niveaus mountainbiker en gravelbikers. De route is 11,4 km en loopt door de bossen in de omgeving van Joppe en Gorssel, hierbij volg je de paarse mountainbike pijlen. De route is via een verbindingsroute bereikbaar met Deventer – Oostermaete 2.2 voor nog meer mooie kilometers.

Dit waren zeven mooie mountainbikeroutes in de Achterhoek. Hebben we jou enthousiast kunnen maken over mountainbiken in de Achterhoek? Dan kan je bij ons een mountainbike huren, of mocht je het eerst een keer onder begeleiding willen proberen, reserveer dan een mountainbike clinic.