Mountainbikeroutes Deventer en omgeving

Deventer is een mooie en leuke omgeving om te mountainbiken. Ben jij geïnteresseerd in mountainbiken in deze omgeving, dan ben je bij Ultimate Adventures aan het juiste adres. Bij ons kun je meedoen aan een mountainbikeclinic waarbij een instructeur mee gaat onderweg. Ook kun je op pad zonder instructeur, maar met een gehuurde fiets van Ultimate Adventures. Hieronder zullen we een aantal routes in Deventer en omgeving bespreken. Deze routes zijn geschakeld, dus je kunt zelf een route bij elkaar zoeken.

De paden zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en worden goed onderhouden. Ze bevatten een enorme variatie aan landschappen. Welke route je dus ook gaat doen het wordt zeker niet eentonig. Ook zijn er verscheidene single tracks, waarbij het dus eenrichtingsverkeer is. Dat is heel handig want dan hoef je je geen zorgen te maken over tegenliggers, maar dit betekent ook dat je zelf op moet letten dat je niet gaat spookrijden.

Oostermaet Route (Deventer)

De moutainbikeroute Oostermaet is 30 km aan zandwegen en oude enken door het oudste bosgebied van deze omgeving. Daarnaast heeft de route ook uitdagende stukken singletrack. Het terrein is 50 hectare aan bebost gebied met centraal een stuk heide. Dit is ook één van de laatste stukken heide rond Deventer. De route voert je over Spijkvoorde, landgoed De Bannink, de Kiekenbelt, het Oostermaat en de Zandbelt. De route is geschikt voor zowel gevorderden als beginners, aangezien er zogenoemde ‘by passes’ zijn waardoor moeilijke obstakels over te slaan zijn. Om deze route te volgen moet je de rode internationale mountainbike-tekens volgen (zoals hieronder afgebeeld).

MTB signing paaltje

Salland Route (Heeten)

De mountainbikeroute Salland is 35 km dwars door het hart van Salland over leuke singletracks, maar ook brede paden en asfalt. Je rijdt door het prachtige coulissen landschap en langs het Overijssels kanaal. De route loopt langs De Kranenkamp, Abdij Sion, Zonnenbergen en De Grote Brander. Om deze route te fietsten volg je de paarse mountainbike pijlen.

Oostermaet 2.2 route (Deventer)

De mountainbikeroute Oostermaet 2.2 is een langere versie van de Oostermaet route en is samen 35 km. De route is afwisselend en verrassend in de omgeving aangelegd. Door Deventer’parken, woonwijken en dwars door het industrieterrein. Ook voor deze route moet je de rode mountainbike pijlen volgen.

IJsselland Route (Diepenveen)

De Ijsselland route heeft een lengte van 30 km over vooral onverharde paden en stukken singletrack. Ook zijn er kunstmatig hoogteverschillen aangebracht in de route. Het is een technisch uitdagend parcours door het vele draaien en keren. De route gaat langs het groene dorp Diepenveen wat ligt in het zuidwestelijk deel van Salland. Het landschap is enorm gevarieerd met onder andere het uiterwaardengebied, bossen, landgoederen en weilanden. Dit alles zorgt voor een mooi coulisselandschap. De route loopt via De Hoek, buurtschap Eikelhof, De Haere en Nieuw Rande naar het gebied ten noorden van Diepenveen. Deze route is bewegwijzerd met groene mountainbike pijlen.

Wechelerveld Route (Diepenveen)

Dit is de langste single track route van Nederland. De route is ongeveer 4 km en bestaat uit een technisch parcours over een oud militair oefenterrein en een voormalige stortplaats. De route bevat uitdagende bochtjes, zandbulten, boomstronken en andere natuurlijke obstakels. Het is een perfect oefenparcours. Of om even warm te worden voor dat je verder rijdt over (één van) de bovenstaande routes. Deze zijn namelijk allemaal direct verbonden met de Wechelerveld route.

Zou je in deze mooie omgeving een keer willen mountainbiken? Huur je mountainbikes bij Ultimate Adventures voor jouw tocht. Mocht je het eerst een keer onder begeleiding willen proberen, meld je dan aan voor een van onze mountainbikeclinics.