Ultimate Adventures van Toen

Ontzettend leuk dat je nieuwsgierig bent naar de achtergrond van Ultimate Adventures. Op deze pagina tref je geen jaartallen, maar vooral een paar memorabele momenten. Dan weet je een beetje met welk bedrijf (en vooral met wie) je te maken hebt.

Huisvesting

Met de aanschaf van een aanhanger voor een raftboot. Een paar tonnen, balken, touwen en nog wat andere materialen was onderdak noodzakelijk. In de Respelhoek nabij Borculo bleek een boer nog een schuurtje vrij te hebben. Daar paste al deze spullen precies in en werd al snel te vol. De thuisbasis voor Ultimate Adventures verplaatste naar ’n Diekhook. Ook hier vond een verhuizing plaats van schuur één naar schuur twee. De volgende vraag diende zich daaraan of beide schuren gehuurd konden worden, zodat de pk’s ook binnen konden staan.

Maar dat ging helaas niet. Na ruim 8 jaar kwam een nieuwe locatie in het vizier. Na flink onderhandelen met de projectontwikkelaar was het dan zover. De bestaande locatie werd verbouwd en is nu ‘thuis’ voor Ultimate Adventures. En een mooi vertrekpunt aan de Berkel. Let new adventures begin!

What’s in the name

Men neme, een internationaal zaalvoetbaltoernooi voor agenten. Dat zich afspeelt in Eibergen. De gastenteams verblijven op verschillende locaties in de Achterhoek en krijgen ieder een gastheer aangewezen. Zo is Henk Hoek gastheer van het Amerikaanse team. De heren leren elkaar in deze week een beter kennen. Het belooft een memorabele mannenweek te worden. Met als afsluiter een diner in een Chinees restaurant in Eibergen. De vraag voor een bedrijfsnaam van Henk en zijn toenmalige compagnon, Willem Olthof (in memoriam), is deze week al meerdere keren onderwerp van gesprek geweest. Nu moet het er toch maar van komen. De hoge hoed komt op tafel en pen en papier komt tevoorschijn. Alle ideeën worden verzameld en aangedragen door de Amerikaanse heren. Uiteindelijk is Ultimate Adventures dat beklijft. Voor uitdaging, samenwerken, samen verder komen. Het avontuur aan gaan. En zo komt een Achterhoekse onderneming aan een Engelse naam.

Ultimate Adventures in Luxemburg

Van teambuildingsdagen met de Mobiele Eenheid en Arrestatie Eenheid naar sportieve vriendenweekenden met aanhang tot uiteindelijk de kids ook mee konden. Er zijn heel wat weekenden doorgebracht op de uitvalsbasis Camping Altschmiede in Bollendorf – Luxemburg.
Met de gezinnen werd een campside opgericht. Naast de benodigde kampeerartikelen en bbq-vlees van slagerij Willekes uit Borculo, reden de bussen volgeladen met een raft, mountainbikes, kompassen en abseilmateriaal naar Bollendorf.
Hout sprokkelen, fikkie stoken, brood op stok. Nostalgie all-over.

Kernwasser Wunderland

Op deze plek mocht Ultimate Adventures in de jaren ’90 abseilen van de ongebruikte koeltoren van de kernreactor van 48 meter hoog. De koeltoren werd in die tijd voorzien van een mooi berglandschap. Wat een fantastisch uitzicht was dat.
Er werd een managementgame bedacht in de kerncentrale.
De plek waar het uranium lag opgeslagen. En je raad het al. Paniek! De stroom viel uit en de hele club moest met elkaar op eigen houtje (en het was een doolhof) de weg naar buiten zien te vinden. Natuurlijk wel snel, want ook de reactor warmde snel op. Het werd hoog tijd om het pand spoedig te verlaten. Ze liepen gewapend met twee lampjes, hand-in-hand. Onderweg raakte een van de deelnemers gewond en moest verder met een brancard in het donker vervoerd worden. Man wat een prachtig avontuur was dat. Unieke spanning en sensatie ten top!