Ultimate Adventures van Toen

Ontzettend leuk dat je nieuwsgierig bent naar de achtergrond van Ultimate Adventures. Op deze pagina tref je geen jaartallen, maar vooral een paar memorabele momenten. Dan weet je een beetje met welk bedrijf (en vooral met wie) je te maken hebt.

Huisvesting

Met de aanschaf van een aanhanger voor een raftboot. Een paar tonnen, balken, touwen en nog wat andere materialen was onderdak noodzakelijk. In de Respelhoek nabij Borculo bleek een boer nog een schuurtje vrij te hebben. Daar paste al deze spullen precies in en werd al snel te vol. De thuisbasis voor Ultimate Adventures verplaatste naar ’n Diekhook. Ook hier vond een verhuizing plaats van schuur één naar schuur twee. De volgende vraag diende zich daaraan of beide schuren gehuurd konden worden, zodat de pk’s ook binnen konden staan.

Maar dat ging helaas niet. Na ruim 8 jaar kwam een nieuwe locatie in het vizier. Na flink onderhandelen met de projectontwikkelaar was het dan zover. De bestaande locatie werd verbouwd en is nu ‘thuis’ voor Ultimate Adventures. En een mooi vertrekpunt aan de Berkel. Let new adventures begin!

What’s in the name

Men neme, een internationaal zaalvoetbaltoernooi voor agenten. Dat zich afspeelt in Eibergen. De gastenteams verblijven op verschillende locaties in de Achterhoek en krijgen ieder een gastheer aangewezen. Zo is Henk Hoek gastheer van het Amerikaanse team. De heren leren elkaar in deze week een beter kennen. Het belooft een memorabele mannenweek te worden. Met als afsluiter een diner in een Chinees restaurant in Eibergen. De vraag voor een bedrijfsnaam van Henk en zijn toenmalige compagnon, Willem Olthof (in memoriam), is deze week al meerdere keren onderwerp van gesprek geweest. Nu moet het er toch maar van komen. De hoge hoed komt op tafel en pen en papier komt tevoorschijn. Alle ideeën worden verzameld en aangedragen door de Amerikaanse heren. Uiteindelijk is Ultimate Adventures dat beklijft. Voor uitdaging, samenwerken, samen verder komen. Het avontuur aan gaan. En zo komt een Achterhoekse onderneming aan een Engelse naam.

Ultimate Adventures in Luxemburg

Van teambuildingsdagen met de Mobiele Eenheid en Arrestatie Eenheid naar sportieve vriendenweekenden met aanhang tot uiteindelijk de kids ook mee konden. Er zijn heel wat weekenden doorgebracht op de uitvalsbasis Camping Altschmiede in Bollendorf – Luxemburg.
Met de gezinnen werd een campside opgericht. Naast de benodigde kampeerartikelen en bbq-vlees van slagerij Willekes uit Borculo, reden de bussen volgeladen met een raft, mountainbikes, kompassen en abseilmateriaal naar Bollendorf.
Hout sprokkelen, fikkie stoken, brood op stok. Nostalgie all-over.

Kernwasser Wunderland

Op deze plek mocht Ultimate Adventures in de jaren ’90 abseilen van de ongebruikte koeltoren van de kernreactor van 48 meter hoog. De koeltoren werd in die tijd voorzien van een mooi berglandschap. Wat een fantastisch uitzicht was dat.
Er werd een managementgame bedacht in de kerncentrale.
De plek waar het uranium lag opgeslagen. En je raad het al. Paniek! De stroom viel uit en de hele club moest met elkaar op eigen houtje (en het was een doolhof) de weg naar buiten zien te vinden. Natuurlijk wel snel, want ook de reactor warmde snel op. Het werd hoog tijd om het pand spoedig te verlaten. Ze liepen gewapend met twee lampjes, hand-in-hand. Onderweg raakte een van de deelnemers gewond en moest verder met een brancard in het donker vervoerd worden. Man wat een prachtig avontuur was dat. Unieke spanning en sensatie ten top!

Teambuilding

De teambuilding is altijd als onderdeel en rode draad blijven bestaan. Henk heeft zelfs een boek geschreven over samen werken. Het klinkt allemaal zo makkelijk. Iedereen doet het toch? Het is noodzakelijk. Want samen komen we verder. Bouwen aan iets moois. Maar samen kun je ook heel wat afbreken. Dus hoe zorg je ervoor dat jullie een gemeenschappelijk doel hebben? Precies. Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Een welbeproefde methode waar we tijd voor maken in de teambuildingsdag. Niet bang zijn voor de confrontatie. Daar is ruimte voor. Met respect, de juiste bewoordingen en toon kan alles gezegd worden. Daar helpen we je bij.

Partners

Samenwerking bij Ultimate Adventures reikt ver. Om nieuwe klanten te bereiken. De juiste doelgroepen te benaderen, zoeken we de samenwerking op met partijen, zoals gebiedsmarketingorganisaties, denk aan Achterhoek Toerisme, Stichting Deventer Marketing, Salland Marketing – Marketing Oost, maar ook de waterschappen en tal van horecalocaties in de regio’s. Dit zorgt voor een groot draagvlak, waarbij Ultimate Adventures inzet op betrouwbaarheid. En daarvoor doen we onze uiterste best. Omdat het zo hoort. Afspraak is afspraak. Flexibel zijn en schakelen bij onvoorziene omstandigheden.

Samen maken we jullie feestje een beetje mooier.

Ultimate Adventures is jouw betrouwbare partner op buitensportgebied. De smakelijke verzorging laten wij graag aan hen over die daar goed in zijn. (Wij houden ook van lekker eten hoor, maar hé… ieder z’n ding).

Samen maken we mooie dingen. Ontwikkelen we spelprogramma’s, passen we ons aan de omgeving aan. Moet er ruimte zijn voor vragen en oplossingen. Dat maakt ieder programma uniek en verrassend.

Dit educatieve concept voor middelbare school leerlingen kent een verhaal door een bijzondere samenloop van omstandigheden. Henk deed voor Waterschap Rijn&IJssel een managementtraining en had hiervoor regelmatig contact met de communicatiemedewerker. Zij bespraken de lastige opdracht waar ze voor stond om de vergrijzing tegen te gaan binnen de mannelijke wereld van het waterschap. Ook het imago van waterschappen kon wel een oppoetsbeurt gebruiken. Dit speelde zich af rond 2007.

Tegelijkertijd had het waterschap in buurtschap Dijkhoek, nabij Borculo, een herontwikkeling uitgevoerd ten hoogte van de Slinge. Dit kreeg weer een meanderend en ruiger karakter, waar de natuur meer ruimte kreeg. Prachtig! Maar wie krijgt dit eigenlijk te zien? En kunnen we dit aan jonge mensen laten zien. Hier word je toch blij van?

Vanwege de introductiedagen van het Staring College in Borculo en Lochem waren er vanuit Ultimate Adventures ook contacten met enthousiaste docenten. Een enthousiaste leraar heeft het idee omarmt en is aan de slag gegaan met de uitwerking van proeven die passen bij schei- en natuurkunde, biologie en aardrijkskunde. Inmiddels heeft het Waterleerpad een reikwijdte van Dordrecht tot aan Uithuizen.

Familiebedrijf

Team Ultimate Adventures Nederland. Persoonlijk en betrokken.

Daarvoor moeten we bij Marie zijn. Ook hier blijkt maar weer dat ondernemen niet alleen gedaan wordt. Ook het gezin past zich hierin aan. De onderneming is het zesde gezinslid van de familie Hoek. De huistelefoon is het telefoonnummer van de zaak. Pa werkt 40 uur onregelmatig bij de blauwe dienst en is voor de ME ook regelmatig op pad. Daarnaast runt hij met zijn compagnon Willem Olthof, ook werkzaam bij de blauwe jassen en teamleider AE, de buitensportonderneming. En moeders Marie? Die houdt Hoek BV draaiende. (Bytheway…Ik heb haar er nooit over gehoord ;-)) Want ook al waren er drie kids thuis met ieder hun eigen agenda. Moeders zorgde voor basis. Warme hap. Het gezin bij elkaar voor leuke uitjes. You name it. Op dat moment onzichtbaar, maar o zo onmisbaar.

Vaak ging een van de kinderen mee op klus in het weekend of na schooltijd. Het werd met de paplepel ingegoten dat het vooral erg leuk kan zijn. In de avonduren nog de administratie bijwerken. De materialen schoonmaken. Klaar voor de volgende dag. Let’s go!

Opblaasbanen

Het assortiment wordt uitgebreid met opblaasbanen. Ze moeten wel passen bij de Adventure uitstraling. Zo is er de grootste opblaasbare klimtoren van Nederland. Indrukwekkende opblaasbare parcoursen die zorgen voor de nodige hilariteit en spelvreugde. Op evenementen zorgen ze voor een echte eyecatcher. Niet alleen kinderen, maar vooral volwassenen kunnen dan he-le-maal losgaan. Veiligheid staat hierin voorop en de banen worden alleen met begeleiding ingezet.
Ultimate Adventures is trotse eigenaar van een aantal unieke opblaasbanen die multi-inzetbaar zijn voor diverse teamspelen en geschikt voor iedere doelgroep.

Toekomst

Nu met nieuwe eigenaren aan het roer. Een totaal andere wereld als toen we erin stapten (dat nog maar kortgeleden is), kijken we met optimisme naar de toekomst. Er is buiten genoeg te doen! Let’s go!

“Ultimate Adventures brengt (groepen) mensen buiten in beweging met als doel een memorabel moment te laten beleven door grenzen op te zoeken, te verrassen en te leren over zichzelf of de ander.”