Sportdag

De jaarlijkse sportdag staat voor de deur. Yess! Als sportdocent (of team) heb je ieder jaar weer de vraag en sta je misschien ook wel voor een uitdaging… planning? Pakken we hetzelfde programma als vorig jaar of ben je toe aan iets anders?

Onwijs leuk om te organiseren en natuurlijk denken we graag met je mee bij de organisatie. Veel kan je ongetwijfeld zelf regelen, maar soms is het juist waardevol voor leerlingen om eens een ander gezicht voor zich te hebben. Het assortiment buitensporten varieert nogal. Afhankelijk van de leeftijd van de leerlingen kunnen activiteiten eenvoudiger of ingewikkelder gemaakt worden. Veiligheid staat daarbij voorop.

Samenwerken vormt de rode draad in onze spellen. Dit kan in duo’s zijn of in teams van rond de 10 personen. Deelnemers spelen nooit alleen. Zelfs niet als ze op de step gaan. En een wedstrijdelement is altijd toe te voegen om de betrokkenheid en het enthousiasme te verhogen. Door samen te werken ervaren leerlingen dat samenwerken meer loont dan alleen als individu te opereren. Hieronder een kleine impressie ter inspiratie.

‘De introductie voor onze leerlingen van het praktijkonderwijs door Ultimate Adventures laten verzorgen. Uitdagende en sportieve samenwerkingsspellen met wedstrijdelement. Iedereen was enthousiast. Vooral de leerlingen. Wat ons betreft volgend jaar weer!

– Jaap van ’t Land, Het Perron.