Paintball

HomeGroepsuitjesPaintball
aanvragen

Paintballen bij Ultimate Adventures is mogelijk op verschillende locaties in de Achterhoek en Salland. Voor minimaal 8 deelnemers bouwen we het Paintball-speelveld op. Is iedereen van jouw uitje 18 jaar of ouder? Zijn jullie stoer, niet bang om het gevecht aan te gaan en klaar om de winst te pakken? Dan is paintball jullie spel. Met minimaal acht deelnemers speel je vier tegen vier. Meer kan natuurlijk ook. De spelduur is zo’n 1,5 uur bij 8 -12 spelers.

Gewapend met een Tippmann FT 12 en je magazijn geladen met biologisch afbreekbare verfballetjes ben je klaar om de strijd aan te gaan. Niets is minder waar. Zoals bij alle outdoor activiteiten bij Ultimate Adventures krijg je uitleg. Over hoe je het spel speelt, maar ook over veiligheid. Ook als het voor de lol is. Je loopt immers met een wapen rond. En daar kan je een ander behoorlijk mee bezeren. Laat dat nou net niet de bedoeling zijn van een leuke middag uit met elkaar. Daarom tillen we er zwaar aan. Hoe het dus wel gaat? Alle deelnemers zijn 18 jaar of ouder. 

De missies

Als de veiligheidsvoorwaarden zijn besproken worden de teams verdeeld en wordt de missie toegelicht. Hierbij zijn verschillende spelvormen mogelijk. Wat te denken van:

  • ‘Brandstofdepot’ Je bent met je team gestrand met een voertuig. Iets verderop ligt een brandstofdepot dat zwaar bewaakt wordt. Lukt het met je team de jerrycans uit het brandstofdepot te stelen.

  • Reddingsoperatie ‘Behind enemy lines’ Achter vijandelijke linies is een piloot gestrand. Met je team start je een reddingsoperatie om de piloot weer op eigen grondgebied in veiligheid te brengen. Stratego-variant: ‘Steal the Flag!’

  • Vrijgezellen-variant: ‘Rabbit Hunt’. Het allerlaatste rondje, omdat hij de vrijgezel is. Maar wel op afstand, want met een blauw oog je huwelijksgelofte afleggen? Dat valt niet in de smaak.

Prijzen

Paintball 2 uur, incl. 8 deelnemers en 400 ballen € 200,00
Extra deelnemers incl. 50 ballen € 25,00
Transport Berkelland <15 km € 12,50
Transport >15 – <30 km € 25,00
Transport overig € 0,60 p/km

Locaties

Paintball kan al op een grasveld worden gespeeld. Wij zetten het Paintball speelveld uit en you’re ready to go. Afhankelijk van welke spelvorm je kiest. In de Achterhoek is een aantal geschikte locaties om te spelen. Wat te denken van De Duif in Ruurlo, Buitencentrum Kerkemeijer in Borculo, het Scoutingterrein van de Cycloongroep of het glooiende terrein met waterpartijen bij De Waltakke in Lochem. Bekijk er ook gelijk de mogelijkheden voor een lunch, pauzemoment of diner.

Eigen locaties

Heb je zelf een locatie in gedachten? Dan checken we eerst je voorstel over de geschiktheid. Is het vrij van de weg, hoe ziet de omgeving eruit etc. Niet alle grasvelden voldoen immers. De paintballballetjes zijn volledig biologisch afbreekbaar. Er blijft dus niets achter.

Voorbereiding

Iedere deelnemer krijgt een camouflage overall aan. Dit trek je over je eigen kleding aan. Kleed je daarom goed naar de temperatuur. Korte broek als het wat warmer dreigt te worden. In ieder geval makkelijk zittende kleding dat vies mag worden en sportschoenen of wandelschoenen.

Veiligheid

Iedereen krijgt een camouflage overall aan en een gezichtsmasker op. De gezichtsmaskers hebben condensvrije lenzen. Geen reden dus om naast te schieten. Als iedereen gehuld is in z’n nieuwe outfit worden de wapens toegelicht. Hoe werkt het? Hoe gaat het laden en waar moet je rekening mee houden? Zoals de minimale afstand van elkaar om te kunnen schieten. Na de veiligheidsinstructies en het laden van de pistolen, krijgt ieder team zijn eigen briefing.

In het speelveld kan iedere deelnemer zich goed verstoppen, maar verlies vooral je teamgenoten niet uit het oog. Tijdens het spel wordt de veiligheid nauwlettend in de gaten gehouden door de scheidsrechter. Er gelden dan ook strikte maatregelen op het overtreden hiervan.

Kleding

Iedere deelnemer krijgt een camouflage overall aan. Dit trek je over je eigen kleding aan. Kleed je daarom goed naar de temperatuur. Korte broek als het wat warmer dreigt te worden. In ieder geval makkelijk zittende kleding dat vies mag worden en sportschoenen of wandelschoenen.

Arrangementen met paintballen

Paintballen gebeurt vaak in de buurt van horecalocaties. Je kunt daar gebruik maken van facilitaire voorzieningen én natuurlijk van een hapje en een drankje. Bijvoorbeeld met een lunch of zelfs met een barbecue of 3-gangen diner. We horen jullie wensen graag.

Heb jij je keuze al gemaakt?

Het blijft natuurlijk lastig kiezen met al die leuke buitensporten. Snappen wij ;). Hieronder vind je een paar tips van andere bezoekers van onze site. En voor een programma op maat zijn we altijd in. We denken graag met je mee.

Combinatie scherpschieten

Boogschieten

Archery Tag

Bekijk alle uitjes