Mountainbike clinic

Mountainbike clinic

In een mountainbike clinic bij Ultimate Adventures verken je onder begeleiding een prachtig deel van de Achterhoekse of Sallandse mountainbike tracks. De clinic duurt twee uur en is inclusief huur van mountainbike en helm. Je krijgt een gevulde bidon met isotone sportdrank, dat je na afloop mag houden. We organiseren clinics vanaf 10 personen.

Tijdens de mountainbike clinic behandelen we het gebruik van het materiaal en nemen we de basisbeginselen van mountainbiken met je door. Denk aan het instellen van je mountainbike. Je houding op de mountainbike, het schakelen tijdens het rijden en natuurlijk veiligheid.

Theorie is nodig, maar je leert vooral door te doen: on the road en op zogenaamde single tracks. De mountainbike routes in de Achterhoek en de omgeving van Deventer lenen zich hier uitstekend voor. Zowel de beginner als de meer gevorderde mountainbiker, komt hier aan zijn trekken. De mountainbike route wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. Er is voldoende ruimte om te focussen op techniek waarbij we graag de uitdaging opzoeken. En wil je nog even lekker ‘los goan’? In de Achterhoek is de Lochemse Berg dichtbij. Dé mogelijkheid voor een tandje extra.

Startlocaties voor mountainbike clinics

Mountainbike clinics worden in de Achterhoek en Deventer en omstreken door ons verzorgd. Hier kennen we de mountainbike tracks goed. De clinic wordt aangepast aan jouw wensen en de meest passende route voor je bepaald. Hieronder een overzicht van de startlocaties in de Achterhoek en Deventer en omstreken.

Startlocaties in de Achterhoek

mountainbikeroutes en startlocaties Achterhoek

Om direct door te gaan naar de route op de kaart, hieronder de klikbare links:

Startlocaties in Deventer mountainbikeroutes Mountainbike Netwerk Deventer

mountainbike bewegwijzering blauwNB: Start je bij de Wechelerweg? Dan begint iedere route met de blauwe Wechelerveldroute. Deze route is 4 kilometer. Voor de route Deventer (rood) of Heeten (paars) switch je halverwege de Wechelerveldroute dus van blauw naar rood of paars. Voor ronde Diepenveen, rijd je de Wechelerveldroute rond en volgt dan groen. Of je bewaard het Wechelerveld voor het laatst ;-).

Mountainbike clinic reserveren


Een mountainbike clinic is eenvoudig te regelen. Je bent in ieder geval al op deze site ;-). Ultimate Adventures beschikt over de Giant Talon 29″. Je huurt de mountainbike altijd inclusief helm. De Giant Talon is een hardtail mountainbike. Deze mountainbike hebben we in de maten S, M, L en XL.

Let op! Minimale lichaamslengte voor maat S = 1,50m. mountainbiken in de bossen

Je kunt contact met ons opnemen om je mountainbike clinic aan te vragen:

Geef bij de reservering aan:

  • Op welke datum je de mountainbike clinic wenst
  • Hoe laat je wilt starten
  • Of je een eigen mountainbike meeneemt
  • Huur je een mountainbike, dan graag je lengte doorgeven (en die van je mede-fietser – min. 1,50m)
  • Waar je wilt beginnen (bijvoorbeeld op een startlocatie)
  • Wat je mountainbike ervaring is tot nu toe.

Mountainbike clinic reserveren bij Ultimate Adventures

We vinden het belangrijk dat je met goed materiaal op pad gaat. Daar doen we onze uiterste best voor. De mountainbikes worden na iedere fietsbeurt schoongemaakt en compleet gecheckt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het materiaal dat je meekrijgt. Andersom vragen we van jou dat je goed met onze mountainbikes omgaat alsof het van jezelf is. Zo zijn we allemaal blij!