Puzzeltochten

De puzzeltochten bij Ultimate Adventures zijn bedoeld voor jong en oud. Als je een paar kilometer kunt wandelen, steppen of fietsen, zijn onze puzzeltochten ideaal. Zoek je een licht-actief buitenprogramma voor je collega’s, vrienden of familie, een puzzeltocht is een welkome onderbreking. Je beweegt te voet of per step of historische fiets van A naar B etc. En ondertussen leer je ook nog eens over (de historie van) de omgeving. Hoe leuk wil je het hebben?

Prijzen

Step en/of hoge bi-puzzeltocht € 16,50 p.p
GPS-puzzeltocht € 12,50 p.p
 Step en/of hoge bi met GPS-puzzeltocht € 19,50 p.p

Tip! Neem een rugzak mee en draag dichte schoenen

Locaties

Op diverse locaties in Nederland hebben we reeds een puzzeltocht ontwikkeld. De vragen gaan met name over de historie van een stad of landschap. Dit maakt je wandel-, step- of fietstocht een stuk dynamischer en je leert ook nog eens iets. Waar je dit allemaal kunt doen? Wat te denken van Borculo, Ruurlo, Needse Berg, Lochemse Berg, Zutphen, Deventer, Zwolle, Amersfoort, Apeldoorn en de Sallandse Heuvelrug.

Voorbereiding

Handtassen zijn vaak ballast onderweg. En een witte broek en rok kan je beter bewaren voor een ander moment. En ook hakken kan je het beste thuislaten. Lekker degelijk: broek en platte schoenen is het beste. Voor het steppen zijn dichte schoenen aan te raden, zodat ze niet uitglijden. Voor wat betreft de puzzelvragen… geef vooral je ogen de kost, want de antwoorden zijn doorgaans rondom te vinden. Je hoeft geen encyclopedieën uit je hoofd te leren of Wikipedia af te struinen ;).

Veiligheid

Voordat je op pad gaat krijg je uitleg over je programma en de materialen waar je mee op pad gaat; hoge bi, step en/of GPS. Dat gaat niet alleen over het gebruik, maar bijvoorbeeld ook de verkeersregels.

Kleding

Afhankelijk in welke omgeving je de puzzeltocht gaan doen, is er in de omgeving eten & drinken te verkrijgen. Neem daarom altijd een rugzakje mee met een flesje water. Natuurlijk wil je dit als organisatie geregeld hebben. Daarin denken we met je mee om indien gewenst een pauze in te lassen tijdens de route.

Variaties

Puzzeltochten met step en/of hoge bi-fiets

Voor de hoge bi geldt dat de minimale lengte van de deelnemers 1.50m moet zijn. Dit is in verband met de veiligheid en dat de deelnemers met de voeten aan de grond kunnen. Zwangeren kunnen eventueel steppen, maar stadsfietsen zijn ook beschikbaar.

De minimale lengte voor steppers is 1.30m. Zijn de kinderen kleiner dan kunnen ze evt. achter op een stadsfiets. Voor de hele kleintjes hebben we kinderzitjes achter- en voorop een stadsfiets.

Op maat-puzzeltochten

Wij begrijpen als geen ander dat je iets extra’s wilt toevoegen aan jouw personeelsuitje. Voor een puzzeltocht speciaal voor jouw groep, ben je bij ons aan het juiste adres. Wat je moet weten over de puzzeltocht:

GPS-puzzeltocht

Met de GPS-puzzeltocht wordt de grote groep verdeeld in kleinere teams. Per team krijg je een GPS mee, waarmee je te voet naar diverse locaties loopt. Doordat er alleen een richting wordt aangegeven en de wegen er niet op staan, is de kans op verkeerd lopen aanwezig. Dit maakt het lopen met GPS een bijzondere ervaring. We sturen je niet zomaar op pad. Voordat je vertrekt, krijg je uitleg over de werking van een GPS en geven we je een paar tips mee. Je moet in ieder geval voor het donker weer terug zijn ;) en natuurlijk de vragen hebben beantwoord.

Duur puzzeltocht 1,5 – 2 uur
minimale lengte steppers 1.30 m
minimale lengte hoge bi-fietsers 1.50 m
gemiddelde snelheid per step 8 km per uur
gemiddelde snelheid per hoge bi 6 km per uur
gemiddelde snelheid te voet 5 km per uur

GPS-tocht TEAMSPIRIT

De GPS-puzzeltocht is een onderdeel van de Team-update. Je verplaatst je door middel van GPS. Onderweg moeten jullie op diverse locaties op zoek naar antwoorden. Alle locaties moet je aan doen, want hier en daar staat een controlepost met een teamopdracht op jullie te wachten.

Heb jij je keuze al gemaakt?

Naast dat de puzzeltochten op veel manieren terugkomen in onze programma’s, kan je ook voor een master-variant gaan of iets totaal anders.

Deventer Stadsspel (master-puzzeltocht)

Archery Tag

Boerenspelen

Aanvragen