Raften

Varen met een raft in Nederland gaat op rustige wateren en draait om samenwerken. In een andere omgeving en als onderdeel van een sportief programma. Zoals het Borculo Adventure, De Langste Dag of de City Survival Deventer. Ook worden deze boten ingezet voor het Waterleerpad of voor een potje raftpolo. Varen met een raft is geschikt voor groepen vanaf 6 personen. Toch liever met 100 mensen tegelijk het water op? Wij zijn van de partij ;-).

Spreu Boote

Onze raftboten zijn van het merk Spreu uit Duitsland en worden met de hand geassembleerd. Zij maken gebruik van hoogwaardige kwaliteit rubber dat bestaat uit meerdere lagen die met elkaar verlijmd zijn. Door de stukken met de hand te verlijmen is er extra aandacht en tijd voor iedere raft. Dit zorgt ervoor dat we veilig en duurzaam materieel hebben om mee te varen. Ook zijn zij onze leverancier voor zwemvesten en steekpeddels. Deutsche grundlichkeit kunnen we wel zeggen.

Prijzen

Raftboot (max 10 personen) € 135,00 per dag
Zwemvest gratis
Waterzak huren  € 3,50 per stuk per dag
Bidon (koop) € 5,00 per stuk
Gevulde bidon met isotone sportdrank € 7,50 per stuk
Startpunt Berkel, Oude Needseweg 35 gratis
Transport overig € 0,73 per kilometer

Locaties

Varen met een raft is op veel Nederlandse rivieren mogelijk. De voorkeur is op rivieren die vrij zijn van groot scheepvaartverkeer. Doorgaans wordt er op de Berkel gevaren. In de City Survival vaar je een stuk op de IJssel. Andere startlocaties zijn op aanvraag.

Voorbereiding

Met je team het water op. Dan is de kans aanwezig om een nat pak te halen. Plezier gegarandeerd. Droge kleding mee is daarom aan te raden. Scherpe materialen mogen niet mee. Waardevolle spullen kunnen mee in de waterzak of laat je lekker thuis. Even onbereikbaar is soms ook welkom ;-). Zwemvesten zijn in verschillende maten gratis beschikbaar. Voor scholen zijn ze verplicht, want veiligheid gaat voor. Natuurlijk voorzien we jullie voor vertrek nog van de nodige tips om goed op de plek van bestemming te komen.

Faciliteiten bij Ultimate Adventures

Zwemvesten zijn in verschillende maten beschikbaar en worden gratis verstrekt. Je gaat bij Ultimate Adventures nooit zomaar met een raft het water op. We vertellen je over de vaarroute. Wat kun je onderweg verwachten en hoe ga je daarmee om. Daarnaast geven we je tips om met elkaar goed vooruit te komen. De faciliteiten bij Ultimate Adventures zijn erop gericht om je een plezierige en onbezorgde vaartocht te laten beleven. Je kunt gebruik maken van:

  • Gratis parkeren

  • Kluisjes

  • Zwemvesten

  • Toilet

  • Kleedruimte